Ešte stále je veľa ľudí, ktorí si na zeleninu nepotrpia, napriek tomu, že je zdrojom vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. S trochou mäsa máme hotovú super pochúťku na olovrant alebo ako predjedlo.
Čo budeme potrebovať?
- 200 g kuracích pŕs
- 2 PL olivového oleja
- 2 kusy papriky (zelená, červená)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 1 pór
- 2-3 PL kečupu
- 100 g syru na strúhanie
- podľa chuti: sójová omáčka, čili papričky, korenie a soľ
Postup
Kuracie prsia nakrájame na rezance, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, čili papričky a necháme 3- 4 hodiny odstáť. Potom mäso prudko opečieme na oleji a vyberieme. Cibuľu, papriku a pór podusíme. Nakoniec pridáme opečené kuracie mäso, dochutíme soľou a kečupom. Servírujeme na opečených bagetkách, prípadne na opečenom chlebe. Vhodné ako predjedlo, prípadne ako malé popoludňajšie občerstvenie.
TIP: Pripravte si vlastnú domácu bagetku!