Jablka či hrušky – zdravé ovocie plné vitamínov, ktoré je naše domáce a máme ho k dispozícii. Jablko sa síce teší väčšej obľube, ale rovnako zdravá je i hruška. Vyskúšajte úplne klasický ovocný pohár. V jednoduchosti je často to najväčšie čaro.
Čo budeme potrebovať?
- 4 jablká (hrušky)
- 4 PL kryštálový cukor (podľa sladkosti ovocia)
- 3 ks škorice
- 2 ks ( á 2 cm) koreň zázvoru
- 1 šľahačková smotana
- 3 vaječné bielky a citrónová kôra
Postup
Najskôr si necháme upáliť cukor a postupne pridáme očistené na malé kocky alebo na mesiačiky nakrájané ovocie, pridáme škoricu a zázvor. Ovocie dobre rozvaríme, vyberieme škoricu a zázvor, ovocie rozmixujeme, dáme do pohárov a necháme zachladiť. Ušľaháme šľahačku a pripravíme si sneh z vaječných bielkov, ktorý zľahka zapracujeme do šľahačky, doplníme poháre na ozdobíme kôrou z citróna a opäť dáme zachladiť.