Karfiolová polievka (DIA)

Karfiol je ľahko stráviteľná a rýchlo dostupná zelenina. Zasýti síce krátkodobo, ale obsahuje množstvo cenných látok pre organizmus. Úplným základom je karfiolová polievka...

Karfiolová polievka Zdroj foto: Shutterstock.com

V karfiole nájdeme tiež vitamíny B 12, B 9, vitamín H, vitamín C a množstvo minerálnych látok a stopových prvkov. Má vysoký obsah kyseliny listovej, ktorá pôsobí s vitamínom B 12 na rast buniek a podporu tvorbu krvi. Karfiol obsahuje minimálne množstvo sacharidov a tukov a preto je vhodný na prípravu diétnych pokrmov. Túto polievku si môžu dopriať pokojne aj diabetici.

Prečítajte si, aké sú vhodné a nevhodné potraviny pri cukrovke

Čo budeme potrebovať?

  • zemiaky
  • karfiol
  • pór
  • vývar
  • mletá kapia, soľ
  • rozmarín

Postup

Zemiaky očistíme nakrájame na drobné kocky, karfiol rozoberieme na ružičky, zalejeme vývarom, ochutíme 1 ČL mletej kapie a dáme spolu povariť. Neskôr pridáme biele časti póru a vetvičku rozmarínu. Varíme, kým zemiaky a karfiol nezmäknú. Vyberieme vetvičku rozmarínu, polievku dochutíme soľou a rozdelíme na dve časti, jednu časť rozmixujeme a opäť spojíme. Servírujeme ozdobené nasekanými bylinkami.

Bude vás zaujímať:

Praktické rady pri príprave pokrmov pre diabetikov