Energetické tyčinky na každý výlet

Receptov na domáce musli tyčinky je čoraz viac a viac. Domáce müsli tyčinky sú výborné napríklad na malú desiatu na rodinnom výlete. Prinášame vám dva recepty, dve rôzne príchute. Jedny sú limetkovo-osviežujúce spolu s chrumkavým makom, druhé vás nabijú enegiou z arašidov a podmania si vás sladkou chuťou sliviek.

Makové ovsené tyčinky s limetkou

Makové ovsené tyčinky s limetkou Zdroj foto: Súkr. artchív

Potrebujeme (8 ks)

  • 120 g jemné ovsené vločky
  • 100 g sušené ďatle
  • 10 g amarantový pop (nie je nutné)
  • 40 g mletý mak
  • 30 g hroznový cukor (alebo iné sladidlo podľa chuti, odporúčame med)
  • 1 ks limetková šťava

Postup

Sušené ďatle zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Zatiaľ si na suchej panvici opražíme ovsené vločky do zlato-hneda. Rozmočené sušené ďatle rozmixujeme ručným mixérom do hladka, pridáme ovsené vločky, mletý mak, amarantový pop, limetkovú šťavu a hroznový cukor alebo med podľa chuti. Spracujeme lepkavé cesto, z ktorého si vytvarujeme valček a krájame na tyčinky, ktoré ešte v ruke vytvarujeme. Pečieme na 180 °C cca 20 min.

Výživové hodnoty (1 ks):

  • 130 kCal
  • 23 g Sacharidy
  • 3 g Bielkoviny
  • 3 g Tuky

Perníkové müsli tyčinky

Perníkové musli tyčinky Zdroj foto: Súkr. archív

Potrebujeme (11 ks)

  • 100 g sušené slivky
  • 120 g ovsené vločky
  • 120 g nesolené arašidy
  • 70 g hrozienka
  • 50 g med
  • 20 g kokosový olej

Postup

Sušené slivky zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť. Medzitým si opražíme na suchej panvici vločky a nasekané arašidy (môžeme aj spolu, ale lepšie je opražiť každé zvlášť). Rozmočené slivky rozmixujeme ručným mixérom do hladka, pridáme ovsené vločky, arašidy, hrozienka, med a kokosový olej. Zmes rukami pomiešame a natlačíme do podlhovastej formy. Dáme do chladničky aspoň na 30 min. a krájame na tyčinky. Môžeme jesť aj nepečené, alebo upečieme na 180 °C cca 20 min.

Výživové hodnoty (1 ks):

  • 187 Kcal
  • 5 g Bielkoviny
  • 24 g Sacharidy
  • 8 g tuky