Veggie burger
![Veggie burger Veggie burger](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/2018/07/584a4488379c5deebbdaac7451301fad.jpg 630w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/2018/07/584a4488379c5deebbdaac7451301fad.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/2018/07/584a4488379c5deebbdaac7451301fad.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/2018/07/584a4488379c5deebbdaac7451301fad.jpg 600w)
Zdroj: Shutterstock.com
Ingrediencie:
-
1 stredne veľký kaleráb
-
1 cuketa
-
1 mrkva
-
2 vajcia
-
hrsť hrubej strúhanky
-
hrsť čerstvej bazalky
-
lyžička sušeného oregana
-
plátky paradajky
![Šéfkuchár Peter Varga Šéfkuchár Peter Varga](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/2018/07/0f604a8ba0a059253860faf291b47516.jpg 630w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/2018/07/0f604a8ba0a059253860faf291b47516.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/2018/07/0f604a8ba0a059253860faf291b47516.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/2018/07/0f604a8ba0a059253860faf291b47516.jpg 600w)
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Príprava:
Nahrubo nastrúhajte cuketu, kaleráb aj mrkvu, pridajte vajcia a strúhanku, okoreňte a osoľte, nezabudnite aj na hrsť bazalky. Konzistencia by mala byť taká, aby sa relatívne ľahko dali tvarovať hrubšie placky. Musíte si ju ustrážiť, každý kaleráb a cuketa majú predsa inú veľkosť, takže pomerovo si to jednoducho prispôsobte. Možno budete musieť pridať strúhanku, či vajce, prípadne trochu múky, pokojne aj špaldovej. Vytvarujte rovnako veľké burgre ako sú tie z mäsa.
Vyskúšajte tiež: