Drobné slané syrové pečivo k vínu alebo čaju

Slané pečivo k vínu alebo k čaju. Vlastná výroba určite poteší členov rodiny, návštevy, najmä počas vianočných sviatkov. Z jedného cesta môžeme vytvoriť a ozdobiť rôzne tvary. Upečme si chutné „ozdoby zjedenie“.
Drobné slané syrové pečivo

Zdroj: súkr.archív

Ingrediencie:

  • 250 g masla
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 g taveného syra
  • ½ ČL soli
  • na posypanie : mak sezamové zrniečka, rasca, celé alebo sekané orechy, nastrúhaný tvrdý syr

Postup:

  1. Z prísad vypracujeme cesto, ktoré dáme na 24 hodín do chladničky.
  2. Potom cesto vyváľame na 3-4 mm hrúbku a malými formičkami vykrajujeme tvary – štvorlístok, srdiečka, hviezdičky, kolieska...
  3. Potrieme rozšľahanými žĺtkom a posypeme sezamovým zrniečkom, rascou, makom...podľa chuti, prípadne ozdobíme vlašským orechom.
  4. Pečieme 15 – 20 minút v predhriatej rúre na 175 °C (teplovzdušná rúra).