Spôsoby, ako si môžete zmeniť farbu očí natrvalo!

Hovorí sa, že oči sú oknom do duše. Oči môžu mať rôzne farby, od modrej a zelenej, cez hnedú a orieškovú. Pigmentová časť oka, tzv. dúhovka je zodpovedná za farbu očí.

Hovorí sa, že oči sú oknom do duše. Oči môžu mať rôzne farby, od modrej a zelenej, cez hnedú a orieškovú. Pigmentová časť oka, tzv. dúhovka je zodpovedná za farbu očí. V dnešnej dobe je však šanca postaviť sa prírode a genetike a farbu očí si zmeniť, buď dočasne na nejakú party alebo trvalo.

Vylepšenie v počítači

Ak chcete zmeniť farbu očí na vašich digitálnych fotografiách, najľahšie je to cez počítačové programy, ktoré vám to umožnia. Môžete zmeniť farbu očí pomocou manipulácie pixelov. Môžete oživiť, zmeniť, zlepšiť a miešať farby očí s týmito technologickými možnosťami.

Kontaktné šošovky

Poznáme mnoho typov kontaktných šošoviek, ktoré sú k dispozícii na zmenu farby očí. Ak sú vaše oči tmavé, nepriehľadné kontaktné šošovky môžu zmeniť farbu očí z hnedej na modrú.

Ak sú vaše oči fádne, kontaktné šošovky s odtieňom môžu zlepšiť, stmaviť farbu očí. Perleťové kontaktné šošovky zase dodávajú oku akúsi iskru. Vždy sa však poraďte s optometristom, ak máte záujem investovať do farebných kontaktných šošoviek.

Chirurgia

Ak chcete, aby sa vaša farba očí zmenila natrvalo, môžete podstúpiť operáciu. Ľudia s vadou v dúhovke, s očným albinizmom (nedostatok farby v dúhovke) alebo s rôznofarebnými očami, zvyčajne postupujú tento typ operácie.

Dnes je však k dispozícii aj pre ľudí, ktorí chcú zmeniť farbu očí z estetických a kozmetických dôvodov.

V rámci lokálnej anestézie je umiestnený cez farebnú časť oka nová membrána, nový farebný implantát.