Detoxikujte svoju pleť týmito 10 potravinami

Je dokázané, že strava má obrovský vplyv na stav nášho tela. Správne zvolené jedlo nám môže dopomôcť k zdravým nechtom, vlasom a pleti. Pozrite sa, ktoré potraviny vám pomôžu k vysnívanej a krásnej pokožke.

Zdroj: Pexels.com

Hromadenie škodlivých látok v tele sa vo veľkej miere prejaví aj na najväčšom orgáne, koži. Ak trpíte častými lokálnymi zápalmi, začervenaniami, ekzémami, či dokonca lupienkou, skúste do jedálnička zaradiť týchto 10 SUPERPOTRAVÍN.

Jablká

Jablká sú bohaté na pektín, ktorý pomáha udržiavať vaše obličky a pečeň bez toxínov. Navyše obsahuje vitamíny A, B1,B6, B12, C,E, K ktoré sa nachádzajú priamo pod šupkov, preto by sa mali konzumovať v celku. Čítajte viac o výživných jablkách.

Artičoky

Artičoky majú močopudné účinky a pomáhajú v tvorbe žlče, ktorá telo účinne zbavuje odpadu. Taktiež dokážu veľmi efektívne čistiť pečeň a pomáhajú čistiť krv od tukov. Do jedálnička by ich určite mali zaradiť diabetici, ktorým pomôže znížiť hladinu cukru v krvi. 

Špargla

Špargľa je ďalšie diuretikum, ktoré podporuje organizmus v čistení a navyše pomáha udržiavať zdravú črevnú mikroflóru s prospešnými baktériami. Taktiež potláča príznaky starnutia, regeneruje a hydratuje pleť. Má obrovský významn pri redukcii nadváhy. 

Fenikel

Fenikel zbavuje telo tukov a pomáha pri jeho čistení. Čaj z jeho semienok sa využíva pri zastavených vetroch, alebo zlom trávení. Je vhodný aj pre kojencov. 

Cesnak

Cesnak jeznámy aj ako prírodný lekár. Je nabitý antioxidantami, ktoré aktivujú enzýmy v pečeni, ktoré sa postarajú o ľahšie spracovanie rafinovaných potravín.

Kapustovitá zelenina

Kapustovitá zelenina ako brokolica, kapusta, ružičkový kel zvyšuje hladinu antioxidantu glutatiónu, ktorý pomáha pečeni uvoľňovať toxíny v tele a zbavovať sa ich.

Zázvor

Zázvor podporuje trávenie a zaisťuje jeho správne fungovanie, čo rovnako podporuje vyplavovanie toxínov.

Listová zelenina

Listová zelenina ako šaláty, špenát, púpava sú bohaté na fytonutrienty a antioxidanty, ktoré opäť pomáhajú telu zbavovať sa nežiaducich látok. Navyše sú rovnako ako kapustová zelenina bohaté na vlákninu. Čítajte viac o zdravotných účinkoch chutného špenátu.

Petržlen

Petržlen je močopudný a pomáha obličkám očistiť sa od toxínov.

Morské riasy

Morské riasy sú silnými antioxidantami a pomáhajú tráveniu. Algináty prítomné v morských riasach dokážu absorbovať toxíny z tráviaceho traktu a používajú sa dokonca v pleťovej kozmetike, práve kvôli ich blahodárnym účinkom.

Pokiaľ sa rozhodnete pre detox, nezabúdajte, že najdôležitejšie je jesť veľa ovociazeleniny a dbať na pitný režim. Nezabúdajte! Hlavnou prioritou pri detoxikácii nielen pleti, by mala byť očista organizmu a nie váhový úbytok

Buďťe informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.

peGinka

Netreba to komplikovať ,ak detoxikujeme pečeň,vyčistí sa aj pleť. Na zdravej pečeni nájdete ako to urobiť,mám to za sebou a pleť bude aj krajšia a vyrovná sa. Potešilo ma,keď mi to povedalo okolie.Dajte si zdravpecen.sk a tam si pozrite detoxikáciu a aj podporu nových buniek,ale je to tak min. na tri mesiace táto kúra. Treba vydržať.
Obraz našej tváre je obrazom našej pečeni.

joah

Toto je určite skvelý článok. Ďakujeme, že ste si našli čas na surron-ebikes.com podrobne o tom všetkom pre nás všetkých. Bol to skvelý sprievodca!