jod na stitnu zlazu

dankajankech

RNG mne profesor payer zakazal jod a je fakt, ze ked si dam doplnok s obsahom jodu okamzite mi opuchne krk, zvysi sa mi pulz a je mi strasne zle. ked ale jod vysadim tak mi je viditelne lepsie. myslim ze v tomto nemas pravdu a je to podla mna individualne. ved aj tych poruch stitnej zlazy je vela a kazda sa musi liecit inak.

nocna.mora

Na orig.KELP Jamieson sa píše:
Each tablet of Jamieson's Kelp contains 650 milligrams of Pacific kelp, providing 650 micrograms of iodine.

RNG

potravinove doplnky a potraviny sa mozu spravidla bez problemov miesat.Len malo vynimiek ako probiotika a antimikrobialne latky nesmies brat naraz.

iodaminka

No ak chce niekto z prijať jod z jedla tak som našla ARONIU. Hodte si do googla, myslím, že obsahuje viac ako v tom tekvicovom oleji.
Rng a môžem to kombinovať? Nikde mi nechcnú namiešať jodovú tinktúru, iba tie povidonove.

RNG

tie bububu na skodlivost jodu boli davno vyvratene
www.health-science-spirit.com
Zialbohu, organizovana medicina to tvrdohlavo nechce prijat, lebo to by zmenilo tie zastarale odporucene denne davky z roku 1948, ktorych sa zatate drzia..
A tie zbytocne polemiky okolo organickeho a anorganickeho jodu su tiez nanic. Akakolvek forma doplnenia je lepsia, nez ziadna.

iodaminka

Rozmýšľala som nad tým olejom, ale cena je nehorázna, v tom kelpe sú zase všelijaké prídavné látky-konzervanty tak by som chcela skúsiť ten jadamin-pangamin. Myslím, že s tým sa nedá nič pokaziť. Len sa chcem spýtať, kedže sú to kvasinky, nedostanem z nich kandidózu. Lebo ja som už raz pangamin užívala kvôli B vit., aj by som chcela, ale vtedy som dostala kvasinkovú infekciu. Netvrdím, že z toho pangaminu, neviem prečo, neužívala som ant.

lDenzl

peto-ja vobec nepoukazujem na ten tekvicovy olej.......uz som niekde pisal aj ja,ze je nenormalne predrazeny.
Ja pisem o Kelpe a potom este o pangamine ktory je o nieco lepsi tym,ze organiznus nemusi premienat orgaanicky anorganicky na organicky jod.
A s tym mnozstvom nesuhlasim,lebo je to zistene,ze pri vacsom mnozstve ma nepriaznive ucinky na organizmus.Len tak to pre srandu nepisu,ze sa nesmie uzivat vacsie mnozstvo.Da sa to na par dni,ale nie pravidelne.

Peto T

mate59: Rád by som videl tie orechy a tiež lokalitu, v ktorej sú pestované, lebo naša pôda je už vyčerpaná od mnohých stopových prvkov, nielen jódu.

Možno tá dávka stačí na udržanie činnosti štítnej žľazy, ale jód potrebuje každá bunka tela, nielen štítna žľaza.

Peto T

Denz: Tá linka ukazuje na jeden nehorázne predražený tekvicový olej s kozmetickou dávkou jódu. S časťou rozhovoru súhlasím, s časťou nie. Poľahčujúcou okolnosťou budiž mi fakt, že konvenčná endokrinológia tomu nerozumie v konečnom dôsledku o nič lepšie ako ja ;-) Jej výsledky hovoria za všetko - štítnu žľazu neliečia, ale bud suplujú, alebo likvidujú a potom suplujú.

mate59

Japonci jedia kvantá morských rýb, Slovač rezne.Vraj konzumácia 4 vlašských orechov denne zabezpečí dávku jódu pre šť.žľazu.Niekde som to čítal.