ovsene vlocky :)

peterfk...

Ovsene vlocky niesu vhodne na nic, lebo obsahuju antinutrienty.

Treba pouzivat cely ovos, zbaveny fermentovanim anti-nutrientov, inak kto konzumuje pravidelne ovsene vlocky, urcite nerobi dobre pre svoje zdravie. To uz zdravsi je biely chlieb so zeleninou.

anonymus0001

omg habs ty tu poucuj o tom ze si ludia maju daco nastudovat ...ked tvrdis ze sacharid ako sacharid :D glykemicky index ti asi nic nehovori:D a a ze zo sacharidov sa pribera :D:D

ele

:DD smiesne, kazda potravina je kaloricka, niektora viac, ina menej, takze zo vsetkeho sa pribera, ak mam pisat vasou recou :D

A-Z

Zo vsetkeho, a nielen zo sacharidov sa pribera, pokial toho zjes nadmerne mnozstvo. Pri chudnuti plati znama rovnica, prijem energie, cize jedla za den musi byt mensi, ako vydaj energie pocas dna (bazalny metaboliymus + pohyb, aktivity).
Sacharidy maju svoje vyznamne miesto aj v redukcnej diete. Prijem zivin ma byt vyvazeny a strava pestra, t.j. sacharidy, bielkoviny a tuky. Spravne si sa rozhodla, na ranajky su ovsene vlocky vhodne. Nemusia to vsak byt kazdodenne ranajky. Castejsie mozes napr. celozrnny chlieb s hydinovou sunkou, nizkotucnym tvrdym syrom a zeleninu. No a kolko tych ovsenych vlociek? Ako bolo spomenute, do 40g, alebo 3 - 4 polievkove lyzice. To je zhruba mnozstvo optimalne pri redukcnej diete s prijmom cca 6 tisic kJ/den, kedy kazdy chod jedla ma cca 1000 kJ, resp. hlavne chody o nieco viac, desiata a olovrant menej.

Habbs

Zo sacharidov sa pribera,cim viac ich jes tym mas vacsiu sancu ,ze priberes.Je jedno ci su to zemiaky,ryza,ovsene vlocky,cestoviny,vsetke druhy peciva alebo aky tvar ma potravina,treba brat do uvahy co obsahuje ta potravina.Stale to je iba sacharid.Tak nevyjadruj sa ked nemas ani ponatia o strave.
Pri chudnuti a priberani treba brat do uvahy vsetke jedla pocas dna ,nielen jedno.Z jedneho jedla este nikto nepribral.
Skratka do diety niesu velmi vhodne ,no na podporu priberanie ako stvorene.Nastuduj si sacharidy,tuky,bielkoviny ako posobia na cloveka.

mate59

raňajková porcia ovsených vločiek je 50g a má 762 kj.
Odporúčaná výživová dávka na obyvateľa SR je asi 10480 kj za deň.