Mariuhana a priateľka

Príspevok v téme: Mariuhana a priateľka
dw61

Dobrý deň.

riešim menší problém. Moja priateľka, s ktorou som skoro pol roka, mala trošku horšiu minulosť. Síce to nie je teraz pri mladých nič zvláštne, ale okrem alkoholu a cigariet sa často aj zhúlila. Potom asi okolo Vianoc prestala a doteraz nemala, pomedzi to sme sa spoznali a vie,že by mi to vadilo a že by ma to sklamalo a preto sa snaží ešte viac.

Viem ale aj to,že má často absťáky. Je v bande, ktorá si často zahuli a ktorá jej často ponúka. Zatiaľ čo viem, odolala vždy, ak mi neklame. Absťáky nie sú na tom nič zvláštne,ale, odoláva už pomerne dlho.

Teraz mi ale povedala,že by si aj možno v lete,alebo na narodky dala.. Zvládam to veľmi zle, neviem prečo, ale je mi až do plaču keď hovorí,že by si znovu dala. Vravím jej že nechcem aby sa k tomu vrátila,ale ona mi hovorí,že to nie je vrátenie sa ale len tak jedenkrát , \"vyhodiť si z kopýtka.\" ja s tým ale vôbec nesúhlasím a veľmi sa bojím, viem že je silná,ale vadí mi aj ten jedenkrát.

Preto chcem poradiť, čím ju mám od toho odhovárať, čo mám urobiť, aby sa na to \"vysrala\" a zároveň mi to nedávala nejako za vinu a nehnevala sa.Dík

PAX

ja tiež hulim, z vlastnej skusenosti ti možem povedať že ide o osobnosť a typ človeka, niekoho to zlame, niekto nema problem prestať, niekedy som hulil každy den, teraz si dam 1-2x do tyždna, športujem, staram sa o seba, mimo toho nepijem alkohol (okrem piva) a nefajčim cigarety, gandža ta može zlomiť no nemusi, ja som z nej čerpal len pozitiva a nijako ma neovplyvnila vo važnejšom slova zmysle... no ak ma abstaky tak to je horšie a ked si da len raz, zasa začne, v tomto pripade plati žiaden kompromis! a najlepšie ak by sa s tymi ludmi prestala stretavať alebo aspon obmedziť to... inač sa s tym bud budeš musieť zmieriť alebo sa rozisť..

rebellin

Tráva je droga aj keď je pravda že mäkká ale rozhodne nie je neškodná. Takmer každý raz s ňou skoncuje, tí inteligentnejší ju neskúsia nikdy no a tým hlúpučkým to nejaký čas bude trvať ale skončí s tým raz každý. Pretože každý raz dostane rozum.

kiksa

Moj nazor, ak to chce, nezmenis na tom nic, neovplyvnis ju, mozno na urcity cas, ale ona si aj tak urobi po svojom.
Inac tiez pocujem prvy krat takyto pripad.

Ja som pred dvomi rokmi chodila s chlapcom, ktory si tiez sem tam rad zahulil, s partiou alebo tak. Velmi som mu to zazlievala a vadilo mi to, aj ma casto volaval so sebou, ale ja som nechcela. Nevedela som, co s tym robit, vsetci mi vraveli, nech to necham tak, nech mu nezakazujem, lebo to bude este horsie, ze rozhodnut sa musi sam. Tak som to prestala riesit, chvilu to vypadalo fajn, tvrdil mi, ze koli mne prestane a asi o mesiac na to ma nechal. Povedal mi ze ma nechce viac ranit ani ma zatahovat do niecoho, ze on sa toho vzdat nedokaze, lebo radsej ako je somnou, ide von, zahulit si s partiou. Fakt som si vela poplakala, myslela som ze sa uz z toho nedostanem. A on je dnes na lieceni, uz rok :/

Keramix

Oukej tak poprve, ja som hulil vyse 10 rokov a prestal zo dna na den. Dovod ? Proste som zostarol, partia sa rozpadla a pod. Ako som prestal ? Normalne... nehulil som XD Abstaky... Robis si srandu ? Trosku si precitaj o marihuane... to neni tvrda droga ako heroin, alebo pervitin. Vies ako vyzeraju abstaky u takychto ludi ? Zvracanie, krce, nespoavost, neustale deprsie, nechut do jedla, nespavost, totalna zmatenost, TO su abstaky.
Ked ma depku a nevie co so sebou, ide len o to, ze ju taha stary zivot a to nie marihuana sama, to neni len o drogach preboha, je to o partii o zurkach, to jej asi chyba. Ja som si odvtedy, co som prestal parkrat zahulil, lebo bola nalada, fasa partia a niekto ubalil jointa. Pokial len huli, tak sa o nu preboha tak neboj, z toho sa neda tak predavkovat, ze zomres, telo ti to neprijme proste, maximalne sa dogrcas a bude ti zle, ale nemozes zomret, to sa neda, vzivote som to nepocul nikde vo svete, ze by sa niekto predavkoval marihuanov XD I ked su ludia, ktory s tym maju problemy, ale tam uz je aj ina psychicka porucha a nachylnost na ine drogy. No ked ti to vadi, je to akoby si mal babu, ktora nechce aby si pil a ty sa ozeres na narodky jak prasa XD Je to tazke, len som ti chcel povedat, ze to netreba brat AZ TAK tragicky, no drogy su len drogy a ked je clovek mlady, tak je to ok, no ked je starsi, tak je to horsie... Hlavne nech nebere nic ine a nech taku partiu neriesi, budem priamy, proste ked si vybere partiu, tak si najdu holku, ktora sa ti lubi a nic nebere.

doubledog

podla mna by si mal robit nieco so sebou, mas vlastne problemy, ktore by si mal riesit.

to, ze si obcas zahuli, nie je ziadna tragedia.

tina1111

lepsie hulit ako pit,
len z chlastu ma stat vela penazi z dane pretoze slovaci vela piju,
ja som radsej za hulenie a ved aj stari indiani hulili na rozlicne choroby ako liek
pokial nehuli kazdy den a neni z toho vypatlana tak ta to ozaj nema co trapit

sureves

dw61 - ja niesom vynimkou, tiez velmi ziarlim a navyse zavidim aj ked sice zavidim len to co by chcel kazdy clovek....napr. priatelov, chut do zivota a pod.....mam dievca, take nieco na rozmedzi vztahu a flirtu, do ktorej som buchnuty uz od oktobra a ani nevies ako som ziarlil na kazdu sprostost.....isla domov skor- a uz mi myslienky navravali ze ide sa opit (hlavne v piatok), von, medzi chlapcov a zase ma chytila depka ze som v hajzli....a pritom len isla von s kamaratkou bud si sadnut niekde do normalneho podniku, ziaden bar ani nic podobne alebo isli do obchodov....obijme chlapca, hoc aj takeho, co viem ze sa jej vobec nepaci ale i tak som ziarlil a navyse som si vtedy hovoril ze ked sa tak sprava ku kazdemu tak bude este aj lahka.....az neskor som zistil, ze ja som bol jediny, ku ktoremu sa tak spravala....myslim objimanie, chytanie za rucky a pod.....vies ake som mal vycitky.....tolko som jej nadaval pred ostatnymi zeaka stetka ako ma vyuzivala a pritom ona sa tak spravala len ku mne......ale s tou zavistou mam problem lebo mam nekedy na nu nervy.....napr. ked ide s kamaratkou von....tak ma to pochyti.....ze som zbytocny, ze som sam, ze ja nemam nikoho, atd......a potom mi je na nic, myslim pesimisticky a chcem sa zabit.....asi taky je moj denny program.....nuda samota, samota nuda, beznadej samota, beznadej samota hnev, hnev zial a samota, tuzba po smrti a hnev......takto to prebieha, fakt neviem kam dotiahnem svoj zivot takymto "tempom"

*lotus*

Ivo Toman to presne vystihol:
"Nežijte podle hodnot jiných lidí, ale podle svých. Proto je taky
ideální najít si životního partnera, který vyznává stejné nebo podobné
hodnoty, jako máte vy sami. Všeobecně rozšířený názor, že protiklady
se přitahují, platí v elektromagnetismu, ne v mezilidských vztazích.
To je velmi hloupý názor.
Pokud někdo chce trávit večery s knihou a jeho partner je diskotékový
typ, časem se mezi nimi objeví neshody
....Nepodřizujte jiným lidem své hodnoty. Jinak nebudete šťastní a budete
mít bordel v hlavě. Také nenuťte jiné lidi, aby vyznávali vaše hodnoty.
Jinak s nimi budete mít spory. A budete mít i dilemata."