Zlomeny stavec

Príspevok v téme: Zlomeny stavec
opalka

ahojte, pred tyzdnom som mala autonehodu, z ktorej som si okrem traumy odniesla 6.zlomeny stavec
vyhla som sa operacii, nakolko lekar skonstatoval, ze zlomenina je stabilna, teda je na svojom mieste, neposkodila mi miechu,ani sa nedrobi....
nasadili mi teda domacu liecbu, vela lezat a dali mi korzet, aby som mohla apson prejst na wc, sprchu, najest sa....
podla instrukcii mam teda len lezat, chodit, resp.stat.....nesmiem sediet

liecba s korzetom trva az 12 tyzdnov

chcem sa vas preto opytat, ci viem nejako liecbe pomoct, napriklad vitaminmy....a cimate skusenosti s tym, ako sa vam to hojilo, ci to trvalo naozaj tak dlho, ci ste uz po nejakom case mohli aj sediet.... a podobne

dakuejm za kazdu radu a skusenost

ancikan

dobrý den , mohol by niekto zo zapojených - postihnutých zlomeninou napisat, ako sa mu darí teraz a či mu zostali nejake komplikácie?
dakujem

Magvasi

Viete mi niekto poradiť či sa môžem normálne sprchovať v ortopedickom golieri alebo ho treba prekryť igelitom?
Mám totiž prísny zákaz skladať ho. Poraďte prosím.

Anertt

Ahojte... mne sa stal uraz presne 19.6 2016
Pri zoskoku z cca 3-metrovej som si zlomila 2 stavce driekovej chrbtice. Čiže stavce L1 a L2.
To že tto mam zlomene... mi zistili az na CT. nastastie je to stabilna zlomenina. Ihned ma zobrali do nemocnice. Bola som tam 5 dni bez postavenia sa na nohy. Potom mi dali korzet a pustili ma do domacej liecby. Mesiac som mohla doma lezat 24h denne z toho som mohla ist iba tak na wc a jest. Sediet vobec. Potom po mesiaci nasledovala kontrola. Nic sa nezmenilo.. cize dalsi mesiac lezania... ( cele prazdniny som prelezala v posteli :(. )a potom zase o mesiac mi uz povolili sedenie... a uz som mohla chodit koloo chcem ale stale iba s tym korzetom... terraz je uz 10.10 a stale ten korzet nosim... no zajtra mam kontrolu a doktor mi povedal ze mi ho uz daa dole a budem chodit na rehabilitacie.. bolesti som mala mozno 3 dni po uraze.. potom tak 2 mesiace som bola bez bolesti... a potom prisil bolesrive 2 tyzdne.. aa potom to zase ustupilo...pevne verim ze mi tento uraz nejako neobmedzi sportovat bolesti nebudem mat.
Aneta 14 rokov

lukve

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať opálka, že kde sa dá kúpiť vapnik, vit. D, žraločia chrupavka, to čo si užívala. A ako sa to užíva? Su to nejaké prirodné dopnky? Potrebovala by som to pre deda.Budem rada ak odpovieš.

fany2509

caute ,moja mamka ma zlomenu 10.stavec,dostala ten trojbodovy korzet ,ale jej nepovedali ci vtom ma aj spat nevie to niekdo?prosim

sisina86

koncom júla som mala úraz pri ktorom som si zlomila 12 stavec a rebro,, 5 dni som bola v nemocnici, kde mi nepodali ani lieky ani infúziu, no prosto nič.. neviem či je to vždy tak,,
doma som ležala mesiac v posteli bez toho aby som sa aspoň raz postavila na nohy,, po mesiaci som vstala s korzetom. takže teraz môžem aspoň chodiť keď už nič iné... na kontrolu idem začiatkom novembra, tak len dúfam, že sa domov vrátim už bez korzetu. Zrejme ma ešte čaká rehabilitácia a možno kúpele, no to neviem určite..
Mňa len udivuje, že keď dôjdete na pohotovosť s bolesťami tak vám dajú recept, aby ste si lieky vybrali v lekárni, až CT ukázalo, že mám zlomený stavec a až po mesiaci iný lekár zistil, že zlomené bolo aj rebro.. za mesiac sa mi stavec zrástol len o 2mm, takže mi chýbaju ešte 3mm.
Nikto neriešil, či nepotrebujem niečo od bolesti, dokonca ma ani nepopočúvali či mám čisté dýchanie..také je u nás zdravotníctvo na východe..
Čo ma ešte čaká? Píšte svoje komentáre ak máte čo povedať, rada si ich prečítam..
Dúfam, že po tom všetkom budem fungovať tak ako predtým

Paviel2

Ahojte!
Chcel by som sa aj podelit s mojou diagnozou.
Pred 4 tyzdnami som spadol z cca. 3,5 m vysky.
Diagnoza S32- kompresivna zlomenina 1. driekoveho stavca L1, znie to vcelku drasticky, ale kedze ma neoperovali, tak to asi take nebude.
25 dni som iba prelezal v nemocnici.
Uz som v domacej liecbe, chodit mam len minimalne tak na WC a jedenie, a to iba s korzetom, ktory ma tlaci na tu zlomeninu.
Takze uz 5. tyzden kvazi iba lezim. Bolesti chrbta su, avsak skor sa mi zdaju, ze su ineho charakteru, asi z toho lezania.
Kontrolu mam naplanovanu az po 9. tyzdnoch, dovtedy kvazi iba lezanie.
Chcem sa spytat, ci mal niekto rovnaku zlomeninu L1 stavca a aky bol priebeh liecenia, resp. doba, akym sposobom lezat, atd.
Vase postrehy by ma velmi potesili.

vladis123

tak ja som vo.stvrtok okolo obeda skocil do plytkej vody, zlomil som si.3 krcne stavce myslim ze to to je 5,6 a 7,... potom som.sa dalej kupal skakal.do.vody, aj napriek bolesti, myslel som ze je to len narazene. dalsi den som fungoval.uple normalne, az o polnoci v piatok som skonstatoval ze asi pojdem.radsej na pohotovost. od vtedy lezim na chirurgii s korzetom samozrejme. do teraz mi nikto nepovedal co mozem a co nie, vraj chodit mozem chvilu aj posediet len nesmiem hybat hlavou. dnes mi maju dohodnut termin operacie nakolko je to aj s posunom, tak dufam ze to bude vsetko ok. len sa bojim ako vydrzim po operacii mesiac alebo viac na lozku :(

samo887

Dobrý deň , pred 4 dňami som skočil nešťastné do bazéna , mám prasknutý stave C7 ukazalo to CT. Dali mi goliér a ležím už doma a čas zrastienia sa cca 3týždne .. Som aktívny futbalista, zatiaľ som sa nepýtal doktorov že kedy najbližšie budem hrať futbal, ale zaujímalo by ma či vôbec ten futbal potom budem hrať.Chcel by som sa opýtať či na to budem nachylny ... Bude to mať vplyv na to, že budem musieť skončiť s futbalom ? poradte mi prosím Vás , ďakujem Samuel