ako sa efektivne ucit

Príspevok v téme: ako sa efektivne ucit
Tomas21

Ahojte, moj problem spociva v strasnej neefektivnosti ucenia, studujem pravo, chyba mi uz len rok a pol do ukoncenia magistra, ale ja sa nedokazem prinutit ucit sa to, po prve vobec ma to nebavi, a ano viem, je to moja chyba,ze som si to vybral ale teraz je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom, len problem je, ze su toho kvanta a kvanta veci, ktore sa treba biflit, nemam k tomu ziadny system, niekto skuseny sa nenajde ktory by mi odporucil aky taky system do toho, som zufaly z toho vsetkeho..

jajka001_

ved prave:)) to mas tak ked studuju tie zakony co uzakonuju. pol parlamentu je v bufete. a beru platy co su troj ci stvornasobne skutocne pracujucich ludi. pritom maju obrovsku zodpovednost za miliony ludi.

atm

sak sme nejaka bananova republika.. ale nejde len o to, proste niekedy sa cloveku az oci otvaraju ked si precita dva zakony a kazdy z nich sa navzajom dokonale neguje apod:D

jajka001_

v prave je bordel. a stale sa to meni. v nasom mladom state sa kazdu chvilu prijimaju a menia zakony. jasne ze je v tom chaos.

atm

cela pravnicina zamerana na biflovanie.. to sa potom ale necudujem, ze tie zakony su tak doslova defektne, ak ich robia ludia ktori sa celu skolu maju akurat biflovat sami balast.. predsa len, to by zmagorilo mozno aj inak celkom rozumneho cloveka;)

Nina888

Tomas21: Tak určite, je lepšie mať aspoň nejaký titul ako žiadny, ak nemáš nejakú strednú odbornú školu. To že sa ti tak ťažko učí je spôsobené asi najmä tým že ťa to až tak hrozne nebaví. Ale ako to že si na to prišiel až teraz, mohol si už skôr zmeniť školu, alebo robiť niečo čo chceš. Teraz už vydrž doštuduj a rozmýšľaj čo ďalej potom, ale podľa mňa by bola škoda tú školu vôbec nevyužiť a začať na nule pracovať na niečom inom, na druhej strane ak vieš že to chceš tak o.k :)

Tomas21

Lenze Lucia, ja uz mam len 1,5 roka, co to mam teraz vzdat a zacinat odznova? jednoducho som zistil neskor, ze ma to nebavi, ano je to tazke, ale clovek si musi najst aspon jednu vec pre ktoru to robi, a mne bohuzial zostal len ten titul..

lucia7777888

len kôli titulu??? a to ti za to vôbec stojí?
ja som síce len 3-cka na Sš..a len kôli titulu by som na tu vysku nikdy nesla ..to by ma muselo proste bavit
Titul v tejto dobe nieje vsetko...ved kolko vysokoskolákov je na úradoch prace..a mozno skôr si nájdu práci maturanti s praxou

Tomas21

Nina888: neuveris, ale mna tam fakt absolutne nic nebavi, na cvikach tam len sedim cez semester a cely cas rozmyslam o niecom inom, ked pride skuskove tak to je pre mna koniec sveta, nevidim v tom nic pozitivne, a vlastne som tam stale len kvoli titulu, nic ine ma tam nedrzi, len tie tri pismenka pred menom, ktore mi mozno ani nepomozu po skonceni.../:

Nina888

Tomas21: To je jasné že pod tlakom keď musíš to už proste ide lebo jednoducho musí, len práve to funguje len keď naozaj o niečo ide ako tebe pred štátnicami, ale zasa mňa niekedy poháňa proste aj to že nechcem zlyhať jednoducho.
Jasné že je to s právom teraz ťažké, ale ja sa snažím nepozerať sa na to tak úzko. Možností je stále veľa aj iných. Možeš ísť teraz v lete napr. na nejaké zahraničné stáže STEP cez elsu, alebo skúsiť erazma. Rozšíri ti to obzory. Tiež je dobré mať aj nejakú prácu už teraz pretože napr v adv. kanceláriach si tam študentov nechajú aj po škole. Tiež možeš ísť ešte potom na doktorandské v nejakom odbore čo ťa baví, alebo na LMM do zahraničia po škole. V najhoršom aj štátna správa nie je najhoršia vec. Teraz napríklad berú veľa absolventov aj na prokuratúru. Len sa treba snažiť a vedieť čo ťa baví a mať to rád. Alebo si nájsť aj niečo v inom odbore. Len ty si tuším z celej školy znechutený čo síce chápem ale musíš si nájsť nejakú perspektívu a školu vydržať. Ale nie je možné aby ťa žiaden predmet alebo aspoň jeho časť nebavila to zasa celkom nechápem. Ja už keď som to išla študovať som vedela že uplatnenie nič moc v porovnaní napr, z IT, ale nič iné by ma nebavilo, keď chceš všetko sa dá.

Tomas21

dakujem za prispevky,
Nina888: no presne pocity mam aj ja, ucim sa cely den, ale potom zistim, ze som sa nic nenaucil, lebo si to nepamatam, statnice som urobil myslim len vdaka tomu , ze som mal motivaciu, lebo hned po skonceni som isiel do zahranicia a nemohol som si dovolit opravny termin, tak to ma strasne nabudzovalo ale zaroven aj stresovalo, ze ak to nedam,tak je koniec..
ale teraz tu motivaciu proste nemam kde najst, nebavi ma ani jeden predmet, uvedomujem si, ze jednoducho uz sa neoplati to skoncit, ale proste to bude rok a pol utrpenia predmnou, neviem ci to zvladnema ked pomyslim na buducnost,ze co z toho, 5 rokov drenia a po skonceni rovn ona urad prace,lebo co moze robit clovek s pravom, chcel by som ist do zahranicia,ale tam mi skolu asi tiez neuznaju,takze viac menej vsetko vidim cierno..