Nechce ísť k lekárovi

Príspevok v téme: Nechce ísť k lekárovi
Shirley

Pred pár rokmi sa otec začal liečiť u psychiatra. Mal depresívne stavy, predpísal mu antidepresíva, chodil pravidelne k nemu na kontroly. Avšak, keď mu začalo byť lepšie a dávky liekov sa znižovali, začal piť. Neskôr lieky úplne vynechal. Kombinácia liekov a alkoholu a neskôr úplna absencia liekov ho dostala do hrozného stavu. Keď cítil, že ma zase tie stavy, sám si naordinoval opäť lieky, avšak už sa nedokázal vzdať alkoholu.
Teraz je v hroznom stave, ale odmieta liečenie, odmieta lekára. Funguje len tak, že si trochu vypije, dá si niečo na spanie a potom prespí celé dni. Keď spať nemôže, tak len stoná a má reči o tom, že sa mu neche žiť, že mu je zle.
Prosili sme, aj sme sa vyhrážali, aby šiel k lekárovi, on to odmieta, že mu to nepomôže.
Nedá sa s ním žiť v jednom dome bez toho, aby človek neprišiel o zdravý rozum. Všetci sme už z neho "na prášky", on tvrdí, že predsa nikomu z nás nič zlé nerobí.
Ako ho presvedčiť/donútiť, aby šiel k lekárovi. Keď je v takomto stave, nedá sa nejako urobiť, že by ho nasilu zobrali a nariadili mu psychiatrickú liečbu???? Existuje nejaký spôsob, ako ho dať liečiť, keď on sám nechce?

Dede2222

:(
mne psychiater povedal, že nie je problém dostať niekoho do sanatória...ja sa tomu bránim ak čert krížu (nie za alkohol), ale ak by to podpísal niekto z najbližšej rodiny, tak mám smolu..ja by som sa priklonila k tomu ako to tu písali, ísť k psychiatrovi a dohodnúť sa na jednotlivých krokoch...niečo sa musí dať urobiť..

Problemy9999

Shirley mam podobny problem otec sa liečil ambulantne prestal brat lieky a jeho stav sa zhoršuje v liečbe nechce pokračovat akurat,že nepije.Skust zajst za je lekarom-psychiatrom- ak ma nejaku važnejšiu psychicku poruchu niektory psychiatri robia posudky a možu ho prinutit sudnou cestou na liečenie,alebo zavolat rychlu.

:(

Bohužiaľ bez jeho súhlasu ho nedostanete na liečenie. S takýmito ľuďmi čo nemajú pud sebazáchovy je ťažké. Ak ho nedokážete presvedčiť, že sa má liečiť a že ešte nie je neskoro, tak potom ozaj nič s tým nespravíte. Alkoholizmus je ťažká diagnóza a pokiaľ mu poškodí pečeň, skončí smrťou.

shirley

Nemôžem to nechať tak, lebo s ním žijem pod jednou strechou. Keď si vypije, nemá súdnosť - vy.... sa hocikde, nechá pustený plyn, mátoží po nociach, lebo nemôže spať a tým pádom nespí nikto v dome.....

shirley

Nehovorí, že sa zabije, ale že nechce žiť a že keď pôjde k lekárovi, že to bude koniec jeho života, že ho to položí. Hovorí z neho strach z toho, že ak mu naordinujú lieky, nebude môcť piť.