Nedari sa mi znizit cholesterol!

Príspevok v téme: Nedari sa mi znizit cholesterol!
Lenkka

Ahojte, prosím Vás o radu. Uz zhruba pol roka mam vysoky cholesterol na hodnotu 6,8 a nedari sa mi ho znizit. Nechapem pricinu tohto, uz skoro 3 roky sa stravujem zdravo, jem vela ovocia a zeleniny, sladke velmi nemusim, masne a vyprazane jedla vobec, som pomerne stihla, 163/52 kg, sportujem. Je pravda, ze od oktobra som naraz pribrala 4 kg (predtym som vazila 48 kg), comu vsak nerozumiem pretoze sa stale stravujem rovnako a sportujem, no pripisovala som to nasadeniu antikoncepcie, ktoru som pred dvomi mesiacmi vysadila, pretoze som si myslela, ze prave z nej mam vysoky cholesterol, avsak po jej vysadeni sa mi vobec neznizil. Je pravda, ze som pod dlhodobym stresom, avsak uz si to ani neuvedomujem. Uzivala som 3 mesiace Lecitin a Chitosan, nepomohlo. Prosim, poradte mi nejake alternativne lieky ku statinom, tie uzivat nechcem , pretoze je to hnusna chemia :-(

Jaja15

Do stravy pridať hrubú vlákninu a nasadiť pestrec. Za 5 týždňov zníženie celkového chol.zo 6,7 na 5,8- z toho LDL(zlý chol.v norme) a HDL(ochranný chol.) -2,5. Ak v črevách nie je hrubá vláknina, cholesterol sa nemá na čo naviazať a ide späť do krvi.

Peter46

Účinným alternatívnym liekom je napríklad chioská masticha. V Grécku sa bežne užíva pri problémoch s vysokým cholesterolom napriek tomu, že je to prírodná medicína (žiadna chémia ako statíny). Masticha sa už pomaly dostáva aj na Slovensko, viac informácii o nej nájdete napríklad v článku - akonacholesterol.sk (na konci dole)

Jaja15

Ja mám odskúšaný ten lecitín, len výsledky sa objavia až po dlhšej dobe - musí sa brať dlhodobo, tam sa najskôr objavia výsledky po 3 mesiacoch, to sa musí brať naozaj dlhodobo a pravidelne....tam naozaj záleží od pomerov HDL a LDL(dobrý a zlý cholesterol), hladina 6,8 vôbec nemusí nič znamenať, pokiaľ je tam vysoká hladina práve toho dobrého cholesterolu - HDL - vtedy to vôbec nie je na tabletky.Skúste si dávať lecitín 2x denne po raňajkách a po obede alebo večeri. Lecitín čistí pláty usadeného cholesterolu v cievach, naopak 3 omega mastné kyseliny zvyšujú hodnotu dobrého cholesterolu - takže ten je vhodný ak je zlý pomer medzi dobrým a zlým cholesterolom(hlavne ak je nízka hladina toho HDL)....v strave treba viac vlákniny(napr.vločky), ovocia, zeleniny, treba si dávať pozor na skryté tuky v sladkom pečive(v koláčoch, v čokoláde)...Hodnota cholesterolu a glukózy je dosť ovplyvnená tým čo deň pred odberom zjete....

cholesterol

Co se přítomnosti cholesterolu v našem organismu týká, jsou potraviny zdrojem daleko méně podstatným, než se obecně traduje: průměrný člověk pouze 25 % cholesterolu přijímá v potravě, zbylých 75 % si vytváříme sami v sobě = především v játrech a nezávisle na tom co jíme!!!

Cholesterol je totiž základní stavební složkou všech buněčných membrán a bez něj bychom prostě nemohli existovat - proto jej organismus musí umět vyrobit, i kdyby se člověk živil třeba jen absolutně beztučnou potravou = třeba jen zeleninou a obilninami!!! Je stále zřejmější, že zvýšená hladina cholesterolu v krevním oběhu je pro tělo totéž co obvazy ve válečném lazaretu = tělo se stále připravuje na nějaký útok, protože takové informace dostává z mozku vlivem stresujícího životního stylu.

Snažit se reagovat na jeho zvýšenou hladinu podáváním chemických toxických „léků“ v celkovém součtu jen nepatrně snižuje riziko obávaných cévních příhod, zato však daleko významněji zvyšuje rizika nemocí způsobených toxickým účinkem těchto chemikálií. Jsou to především masivně nasazované statiny, které můžete svému lékaři statečně odmítnout, protože nejde o žádné léky, které by měly prospět Vašemu zdraví, ale naopak jde o zdraví nebezpečné toxické chemikálie.

Když Vám například lékař při léčbě statiny konstatuje z kontrolních vyšetření, že "máte trochu zvýšené jaterní testy", ve skutečnosti tím oznamuje: „Umírají Vám játra." Zvýšené jaterní testy opravdu znamenají, že ve zvýšené míře umírají jaterní buňky a z jejich mrtvých těl se do krve uvolňuji enzymy, které se za normálních okolností vyskytují jen uvnitř živé a zdravé jaterní buňky. Přítomnost enzymů z mrtvých jaterních buněk je pak laboratoří vyhodnocena jako „zvýšení jaterních testů“.

Jen na okraj - ke zvýšení těchto varovných hodnot často dochází i v důsledku užívání hormonální antikoncepce...

Více informací na: www.celostnimedicina.cz

blavankaa

Aj ja mám dlho zvýšený cholesterol, ale nechcem užívať statíny. Moja doktorka mi odporučila nový výživový doplnok Arterin. Skúsila som ho a cholesterol sa mi znížil z 6,4 na 4,8. Som veľmi spokojná a budem ho užívať ďalej, lebo to nie je chémia, ale prírodný produkt.

tatilap21

Pekný večer! Ja aj s manželom sme brali pestrec mariánsky aj čierný kmín. Po týždni užívania nám bolo obom zle - cítili sme nevoľnosť, nadúvalo nás, mali sme krče v bruchu.Užívali sme presne podľa pokynov, ktoré sme k tomu dostali.Manžel to prestal brať a stav sa zlepšil. Ja som tiež prestala a keď mi bolo lepšie som zase začala. Opäť sa stalo to isté - bolo mi blbo.Dnes neberiem druhý deň a je mi lepšie. Neviem, čo mám teraz robiť.Kúpila som zvýhodnené balenie za 59 eur - kúru na 3 mesiace a bojim sa to brať. Vie mi niekto poradiť akú má mať pestrec chuť? Ten môj je horkavý.Môže byť po zoxidovaní škodlivý. 3 balíčky mám ešte zabalené v pôvodnom balení, teda s minimálnym prístupom vzduchu.Po užití balíček vždy poriadne na tesno uzavriem. Kde robím chybu? Poradí mi niekto? Ďakujem

mikimausikobiôbhj§jkjkl

Predovšetkým treba poznamenať, že "zabijak cholesterol" je látka pre telo nevyhnutné, z ktorej sa produkujú pohlavné hormóny, hormóny kôry nadobličky, vitamín D, ale najmä bunkové membrány, bez ktorých sa nedá žiť.