Pomoc-vysvetlenie lekárskej správy

Príspevok v téme: Pomoc-vysvetlenie lekárskej správy
Nels

Zdravím =)
Pred cca dvomi mesiacmi som absolvovala MRI kolena. Z lekárskej správy som veľa nevyčítala (ako vždy =D) a lekárka nemala čas, tak mi len strčila správu do ruky a poslala ma preč. Tak vás veľmi prosím o vysvetlenie niektorých vecí:
-Tekutina v burza suprapatelaris.
-Mediálny meniskus-tekutina intraartikulárne.
-Diskrétne zmenený signál aj mediálneho retinakuly pately, vysledovateľného v celom priebehu bez jeho prerušenia.
-Drobná cysta vo fossa poplitea.
-Širší priebeh plica mediana v okolí voľná tekutina.
Záver:Lézia zadného rohu mediálneho menisku gr.l. Plica mediana syndrom.

Pekne vás prosím o vysvetlenie, najlepšie odborníkov, alebo niekoho kto s tým má skúsenosti a či by ste mi mohli povedať, čo to pre mňa znamená a či to treba nejak riešiť ďalej.
Vopred vďaka za odpoveď =)

Nels

Ťažkosti okrem bolesti v podstate žiadne, len sem tam akokeby to bolo menej stabilné, neverím tomu, napr. na schodoch. Snaha o konzultáciu bola, oni to evidentne berú ako uzavretú vec, kým sa mi tam nestane niečo "vážnejšie". Dik moc =)

olovko

netusim ake mas tazkosti (okrem bolesti), ci je aj funkcna porucha, atd... stav konzultuj odbornikom, ktory ma nalez v ruke. takto na slepo cez net tazko...

Nels

Vďaka za odpoveď. Bola som, povedala mi, že to nie je až také vážne. Vraj mi môže spraviť artroskopiu, ale nemusí mi to pomôcť, čo sa bolesti týka. A zas nechať si len tak rozvŕtať koleno, keď neviem či to pomôže sa mi zrovna nepozdáva, hlavne v mojom veku. A tá cysta? To netreba riešiť?

olovko

mas tekutinu v kolene a poskodeny meniskus. s nalezom chod za ortopedom a ten ti vysvetli dalsi postup. resp. za traumatologom, ak stav vznikol urazom.