Zápal močových ciest

Príspevok v téme: Zápal močových ciest
Merta 32

Ahojte chcela by som sa s vami podeliť o problém ktorý je u mna dosť častý. Rada by som sa dozvedela o nových radách ako stlmiť bolesť alebo liečba. Už od soboty som začala chodiť ne záchod velmi často ktoré bolo samozrejme velmi bolestivé. Po asi pol dni som začala mať v moči krv. A po dni sa mi objavili krvné zrazeniny. Už som bola vela krát liečená ale vždy sa to vráti. Vkarte mám napísané že to už mám chronické. Som strašne unavená nespím vôbec nevládzem ani piť. Aj Vám sa to už stalo ?

mechurik

veru som ja vyskusala uz vsetko mozne. niekedy bolo kratko lepsie, niekedy aj dobre. a onedlho zase zle. a dlho, dlho som vahala ci sa nezacat liecit prirodne. na jednej ceskej stranke o lieceni som si precitala o lube albertovej. myslela som, ze je z prahy, ale zistila som, ze to myslia tu z blavy. no a nakoniec som aj u nej zakotvila. joj, prvy mesiac bol tazky, tak ale vydrzal sme. uz som fit. dufam :-)). lebo teda zatia sa drzim a uz je to rok. zapaly ziadne, vytoky ziadne, vlastne mi neni momentalne nic ten urinal akut som tiez vyskusala aj vobenzym. to nemalo dlhy efekt. vzdy tak na chvilocku zlepsenie. taketo napoly liecby maju tu nevyhodu, ze si tie bacily tam len pestujete a oni hnusobky sa vzdy zase ohlasia.

Katika28

Ja užívam enzými, neviem ako ostatným ale mne zaberá wobenzym, odporučil mi ho aj lekár. Poradila by som ti sa naň opýtať svojho lekára a pri chronických zápaloch by ti obzvlášť mohol pomôcť.

RNG

Fakt je, ze sa mozu skodlive mikroby dostat do criev skoro len pri nedostatku kyselin, pripadne premnozit take, co sa im podari presmyknut pre nedostatok mikrovlaknin alebo enzymov, ktore dovolia nestravenemu jedlu sa dostat do criev a tam hnit.
Podporovanie skodlivych kultur v crevach je aj jedenim privela cukru a jemnych muk.
To vsetko napada zdravu probioticku crevnu floru, a tym podstatne znizi jej vyrobu roznych imunitnych latok. Potom sa samozrejme v tele mozu rozne mikroby rozmnozovat, to plati aj na urinarny system.

D manoza vie mnohe mikroby odhaknut zo sliznic a tak sa mozu splachnut. Podobne to plati pre mikroby na slizniciach a ustach, v nose, kde mozno pouzit na to druhy polyol(cukrovy alkohol), xylitol alebo erytritol.
Mikrovlakniny zivia nase probiotika, ktore su zodpovedne az za vytvorenie 70% vsetkych obrannych latok v tele, v crevach, ustach, na vsetkych slizniciach probiotika potlacaju ine skodlive kultury.
Niektore antimikrobialne, ktore potlacaju viac skodlive kultury a neznicia probiotika tu tiez pomahaju, nachadzaju sa v roznych koreninach a doplnkoch, ako oreganovy olej, GSE, extract z olivovych listov, lapacho, berberine(extrakt z brusnic a inych), Sangre de Grado,colostrum, monolaurin atd. Je ich dnes na trhu hromada a mozno ich pouzivat neobmedzene dlho na napravenie crevnych a inych sliznicnych probiotickych flor tym,, ze potlacia selektivne/vyberove len skodlive mikroby.

Inac v ustach je najviac druhov mikrobov v tele , preto je dobre si usta dezinfikovat z casu na cas napr roztokom GSE, vypachnut xilitolom, co odhakne vacsinu mikrobov zo sliznic a zubov, pripadne nasadit specialne ustne probiotika, ako napr Bliss, co je streptpococus salivarius K-12, ktory nam potlaci ine skodlive mikroby v ustach a celkove prispeje k zvyseniu imunity.

Ja pijem doma zakvasany jogurt/kysle mlieko, bohate na probiotika aspon raz za dva dni, to tiez pomaha podstatne chranit usta, zaludok a cast z tych probiotik sa obcas presmykne aj do criev.
Ale hlavna dodavka/nasadenie probiotik je obcas brat silne nasady, ktore su alebo, kyselinovo a tepelne odolne, alebo aspon chranene enzterickou kapsulou proti zaludocnym kyselinam, ina sanca sa dostat ziva do criev cez kyseliny je dost mala, tj pri dostatku zaludocnych kyselin.

.

Existuje súvislosť medzi infekciou v ústnej dutine(zubný kaz,nález na koreni zuba,zápal ďasien,afty)a zápalom moč.ciest.
Baktérie z úst sa dostávajú do krvného obehu a obličky ich vylučujú do močovodov a mechúra.Pri slabom pitnom režime sa vyrába aj málo moča,ale o to je koncentrovanejší a agresívnejší a obsahuje vyšší počet baktérii na 1ml.Niekedy pomôže zvýšený príjem tekutín pre lepší výplach mechúra.

M 25

áno áno, ved jasné .. však ale ked to autorke neprechádza a rieši takéto problémy, tak ktovie, možno je to aj jej prípad .
dlho sa neozvala, tak nevieme nič :)

Maoam

M25, ja nevravim, ze toto je jej konkretny pripad, ale pytala si sa na prenos infekcie oralnym sexom, tak som ti napisala :D.

M 25

Maoam, aký máš prehlad :) hlavne o tých pipkách hehe
no tak ja si tiež nečistím medzizubné priestory .. používam len kefku a sem-tam vodu .. niť tak raz za dva mesiace..
necítim tú potrebu a je mi to akurát nepríjemné .. no ale zdravá som :)

no ak by to bola pravda, čo sa týka aj autorky, tak nech si to vyzistí a preliečia to.. ktovie...

Maoam

M25 este k tomu ze staly partner, tak ak ma ten partner chronicky zapal v hube alebo krku, tak je to jedno, nakazi ju zakazdym (zvlast ak je nachylna alebo ma slabsi imunitny system), dalej s tym humusactvom, vies co, tak niektori su v hygiene ako z doby kamennej (necistia medzizubne priestory, atd), to mas ako s umyvanim ruk, vies kolko pipiek si po WC neumyje ruky?? by si odpadla

ale super mejkap, vlasy, vsetko tip top :D ale ruky si to neumyje...