Vytvorenie si vlastnej reality

Príspevok v téme: Vytvorenie si vlastnej reality
michaal

Pozerával som veľmi rád serial Dr. House. Pozeral som ho skoro každý deň. Lenže priateľka mala nehodu a aj spolu sme mali vážne osobné problémy, ktoré mi tento serial neustále pripomínal. A tak nejako som si vytvoril vlastnú realitu, že som ho už dopozeral,videl všetky časti. Aj priateľke som opísal ako to skončilo. Lenže o pár mesiacov aj priateľka začala pozerať tento serial, a raz mi rozprávala dej, jednej časti a som zistil, že som ju vôbec nevidel. Keď ona dopozerala všetky časti a rozprávala mi ako to skončilo, a že to nebolo tak ako som hovoril ja, som tomu vôbec nemohol veriť. Dal by som ruku do ohňa zato, že som to všetko videl. Nakoniec mi ukázala, že to naozaj skončilo, tak ako ona vravela, a spolu sme zistili, že ja som to prestal pozerať asi na 11 časti (seria mala niečo cez 20 častí).Ale aj tak mám stále pocit, že som to videl a skončilo to tak ako som vravel ja, a nedokážem pochopiť ako to mohlo ďalej pokračovať. Jedine si to vysvetlujem, že keď tento serial mi pripomínal veľa zlých chvíl a problémov, som si nejako podvedome vsugeroval, že som ho už dopozeral a nemuselo mi to nič pripomínať. Ale teraz sa bojím, čo všetko som si mohol takto vsugerovať a niekedy prestávam aj veri sám sebe, či niečo bolo tak alebo ona alebo som si to len vymyslel. Zatial viem, len o tejto jednej veci... Stalo sa Vám to už niekedy? Čo si o tom myslíte?

shy

michaal, mohlo sa jednať o deja vecu, teda (už zažité)

takýto stav mohli vyvolať tie vážne problémy ako píšeš

pokial si to zažil prvýkrát, tak by to nemalo byť nič vážne (je to banalita) ale to či sa ti to nestalo alebo nestáva v iných veciach nato ti nedpoviem, lebo to nemám odkial vedieť

iuventa

ty mas ale problemy...vidno ze mas taky bezproblemovy lifeik, ze riesis taketo plkotiny...bud rad ze nemas ozajstne problemy. miesto toho si vymyslas vlastne.

michaal

Nie, nesnívalo sa mi to. Pretože ja som tie diely naozaj nevidel. Som si myslel, že som ich videl,ale v skutočnosti som skončil na 11 časti a to som myslel, že je už koniec, bol som skalopevne o tom presvedčený, až priateľka mi potom vravela, že to ešte pokračuje. Vysvetlujem si to len tak, že ten serial mi pripomínal všetko zlé v poslednej dobe, tak môj mozog si to takto nejako upravil.
Viem, že je to len banalita, ide len o serial ale ide skôr o to, že som si bol istý , že to bolo tak ako som si myslel, dlhšiu dobu som žil v tom presvedčení a bojím sa, či sa mi to nestalo alebo nestáva v iných veciach. Len to som ešte nezistil.

shy

serialnik, takže keď som bola malá som bola duševne chorá? :P

lebo vtedy som dosť často prežívala deja vu :))

serialnik

Zaujimave. Pride mi to ako nejaka iluzia. Ilusion deja vecú - ilúzia už prežitého ak sa nemýlim. Zdá sa ti, že si zažil to, čo si nezažil. Či sa ti to deje aj v beznom zivote? To je tazka otazka. Povedal by som, ze si nerob z toho hlavu - napr. ilúzie deja vu sú pomerne bezne. Len ked sa deju prilis casto, moze to svedcit pre dusevne ochorenie. keby sa ti ale zdalo, ze vidis veci, ktore nie su a podobne, pocujes zvuky, pripadne si namyslas veci, ktore v skutocnosti nie su, vyhladaj radsej odbornu pomoc psychiatra.