Ktorému povedať nie?

Príspevok v téme: Ktorému povedať nie?
Andrea56789

Ahojte,
Som 8 rokov vo vzťahu, ktorý na začiatku fungoval vynikajúco, všetko klapalo ako malo. No ja som po 3 rokoch odišla študovať do úplne iného mesta a potom sme sa vídali pomenej, city začali ochladzovať a nejako nám to aj prestalo fungovať. Asi pred vyše rokom som zistila, že cítim niečo k svojmu kamarátovi, ktorý študuje tiež v tomto meste. Rozhodla som sa, že kamarátovi dám šancu a skúsime to spolu. Lenže on to hneď na začiatku nezvládol kvôli časovej tiesni a ani sa medzi nami nič nestihlo udiať, prišlo leto a tak sme sa nakoniec nedali dohromady. Cez toto leto som sa chcela rozísť s mojim frajerom ale nakoniec ma prehovoril a sľúbila som mu, že mu dám znova šancu a budem sa snažiť aj ja. Keď som sa znova vrátila do školy na jeseň, znova som sa začala stretávať s týmto kamarátom a stále k nemu niečo cítim. On sa mi hrozne ospravedlnil, že to nezvládol a chová sa ku mne tak ako vždy predtým, je mi s ním úplne super, mám ho veľmi rada, asi radšej ako môjho frajera ale cítim, že to nie je správne, pretože ma k nemu držia stále záväzky. Viem, že ak sa s ním rozídem tak to nezvládne, pretože ma miluje a ja mu nechcem takto ublížiť, keďže ho mám stále rada. Lenže viem, že ubližujem aj tomu kamarátovi, s ktorým by som naozaj chcela byť. Poraďte mi čo mám ďalej robiť, či opustiť a zničiť život môjmu priateľovi alebo povedať nie kamarátovi s ktorým by som asi aj chcela byť a zlomiť mu srdce.

Magy

mila Andrea56789, vnutornu dilemu nikdy nikomu nezavidim, su to neprijemne stavy.
riesenim je nastastie pochopit suvislosti a urcite aspekty kazdej situacie.
co sa tyka tvojho sucasneho vztahu, ty sama musis vediet, ci to naozaj niekam speje, ma buducnost a ci zivot s nim za rok, 5 ci 20 ma zmysel. ja ho nepoznam, to ty. preto len ty mozes zvazit, ci je to partner suci pre zivot, buduci otec tvojich deti, hlava rodiny, zivitel atd.
nepises nic o tom, preco si sa s nim chcela rozist ale potom mu dala druhu sancu. a nie je to ani dolezite, takze posat to sem dodatocne nemusis.
ide skor o to, ci bola podstata problemu v nejakej jednorazovej veci, alebo v niecom, co sa tyka jeho povahy, spravania ci nazorov vseobecne a dlhodobo. to sa totiz menipodstatne tazsie ako to, ze niekto "zakopne".
vztah s novym kamaratom rozhodne netreba zivit nadmieru, davat mu falosne nadeje ci robit nieco poza chrbat svojmu sucasnemu partnerovi, co by sa mu nemuselo pacit. tieto veci sa skor ci neskor prevalia a moze sa lahko stat, ze tentokrat budes ty v pozicii, ze tvoj sucasny partner sa bude rozhodovat, ci ti druhu sancu da, alebo nie. a verim, ze by sa ti taka situacia prudko nepacila.
je preto velmi rozumne si otvorene vydiskutovat situaciu s kamaratom a dat mu najavo, ze sice pre teba vela znamena, ale vzhladom na to, ze si zadana a nechces robit podrazy, ostanete cisto priatelia a poziadas ho o respektovanie tvojho rozhodnutia. pokial je taky spravnak, ak opises, nebude mu to robit najmensi problem.
samozrejme nemozes cakat, ze na teba bude cakat cele roky v nadeji, ze co ked sa rozides so sucasnym partnerom.
aj to sa moze stat, ze sa s nim napr. za tri roky rozides a tento komarat uz bude zadany - a z urciteho pohladu bude pre teba stratou, ze si si ho teraz nedrzala ako taku "zalohu".
aj to sa stava, ale s tym sa treba zmierit, je to rozhodne lepsie, ako sediet na dvoch stolickach, jedneho klamat a druheho drzat v nadeji "co ked...".
pokial totiz chces, aby sa tvoj partner (nech nim je ktokolvek) spraval k tebe a vasmu vztahu zodpovedne, budes sa musiet k tomu zodpovedne postavit sama.

katka35

neboj sa, frajer to urcite prezije. viac mu ublizujes tym, ze s nim zostavas napriek tomu, ze ho uz nelubis.

chod za hlasom svojho srdca. dala by som sancu tomu koho lubis, a keby to aj nevyslo, pride iny. je to lepsie ako zostavat v nefunkcnom vztahu, tak by si nebola stastna.

arriva

Hm zas si neber tak velmi na zodpovednost ich životy...neboj, prezil by to jeden i druhý. Ty sa riad svojim vnútorným hlasom. Viac máš záujem o kamaráta, ale ruku na srdce, nie je to sčasti preto, že to nemáte doriešené? Ani nemám pocit že ma až taký záujem ako ty. Možno ho chces viac práve pre toto a nie pre jeho kvality. Pritom tvoj priateľ ťa vzdy chcel a chce, nezradil ťa , je ti s ním dobre. Chces o neho prist? On je istota, teba láka nepoznané.