Stevia cukrova

Príspevok v téme: Stevia cukrova
zvedavka11

ahojte. na internete som nasla nejake informacie o tejto rastlinke a zaujima ma, ci s nou mate nejake skusenosti a ci ju mozem zohnat na slovensku a kde. chcela by so ju sama pestovat, kedze je to vraj super nahrada za cukor a umele sladidla. vraj jej ucinky su antibakteriálne a protivírusové, pomáha pri regulácii cukru, stabilizuje krvný tlak, dokáže predchádzať vzniku zubného kazu. Aj napriek tomu, že je sladká, neobsahuje takmer žiadne kalórie či uhľohydráty. Preto je Stévia ako sladidlo vyborna pre diabetikov, a vlastne vsetkych, ktorym záleží na zdraví. poradite? dakujem

gastanko2016

brezový cukor kupujem v rakúsku. Je tam omnoho lacnejší ako u nás. Ale aj u nás sa dá zohnať v obchodoch so zdravou výživou a aj v tescu som ho raz kúpila. Je fakt chuťovo ako cukor.

gastanko2016

mne stévia vôbec nechutí. Pripomína mi umelé sladidlo. Kupujem si brezový cukor, ktorý má o 40 percent menej kalorií ako obyčajný a je vhodný aj pre diabetikov. Chutí rovnako ako normálny cukor.

MirkaKA

Dávajte si pozor na prášok z DM - KANDISIN Stevia 75 g. Kúpila som si tento produkt a až doma som po prečítaní zistila, že prášok obsahuje 97% maltodextrín a len 3 % stévie. - Kalorická hodnota 378 kcal na 100g ( pričom stevia ma mať 0 kcal).

Kučavikova

Stevií zladíme bežne , tento rok ju použijeme aj na vianočné cukrovinky z týchto receptov . Je to zdravšie a o veľa chutnejšie . Pozrite: www.varime.sk

Mimulus

So stéviami sa roztrhli vrecia :)

Najkrajšie nájdete na Trhovisku na Miletičovej ak je niekto z BA za 2e až 30 cm rastliny.

Majú ich skoro všade - každé kvetinárstvo, záhradné centrum, flóra ...

Len tie sú tak 10cm za 3 eurá :)

zvedavka11

dnes som nasla inu steviu. firma Hermesetas vyraba vo francuzku.
contains 40% fibres
ingred. Maltodextrin 55%, fructofibres (inulin 34%, oligofructose 8%) sweeteners: steviol glycosides and Thaumatin
tato neobsahuje kremik siricity. podla tohoto zlozenia, viete mi poradit, ci je to dobra kupa? je tato stevia kvaitnejsia ako ta s pridavkom kremika?
za rady dakujem

zvedavka11

RNG, prosim ta, vies mi povedat, ci kremík siričitý, ktory sa nachadza v mojej stevii je neskodny, alebo by som mala kupovat steviu bez tejto latky?
s kremikom som si nie ista, o sire v kombinacii s nim som nic nenasla :(
dakujem za radu

Deria

ja som tie stevie kupila v supermarketoch ale v nemecku. tu je to dostat skoro vsade. tiez by som si rada objednala nieco lepsie, zaplatila by som rada aj viac, no problem je, ze neviem, ktora stevia nema tu hnusnu prichut. hm a ci vobec taka existuje...? ked som bola v blave, tak som raz kupila v heinburgu steviu a to iste scheiße.:D takze ja uz ani neviem, kolko som ich otestovala.

zvedavka11

dnes som si dala maaaaalicko stevie do kavy, a to po niekolko dnovej prestavke, ale je to este horsie ako zle :( strasne, clovek chce aj nieco urobit pre zdravie, a nejde to.
Deria, ty si zaplatila 2-3 eura? tak to mojich 170g stalo okolo 8 eura. objednavala si ju cez internet, alebo kupila? kde, prosim ta? vdaka