Samotarka..

amanda23

Cestovatel chapem, co myslis...Tiez nepatrim k ludom, co im nejaka knizka - hovorim tomu "motivacna literatura" "zmeni zivot" /ason to casto pisu ludia ako recenzie k precitanym kniham na internetovych e shopoch.., ale je to inak super, ked im to tak pomoze:D/ vzdy si z toho nieco vezmem, vyberiem, ale snazim sa drzat v tom strede. Zalezi, ako je clovek zalozeny, ci viac duchovne, alebo racioalne

Mimulus

ezoshop.sk

makishop.webovastranka.sk

Zaujímavá knižka to je amanda23 :)

Dadula56 - ty sa neviažeš až tak na priateľov ale ako sa to mám naučiť ja? Kamaráti to je iná kategória ale priateľov - teda tých skutočných má človek len pár ak vôbec má to šťastie, že ich má. Ako sa má citovo neviazať? Ako má mať malé požiadavky na niekoho koho má rád, komu dôveruje a s kým budú priateľmi navždy. Zámerne som použil slovíčko navždy pretože skutočné priateľstvo by sa nikdy nemalo skončiť! Je úplne jedno či má človek rodinu, partnera, hypotéku, prácu, či býva ďaleko...skutočné priateľstvo by malo pretrvať napriek všetkým prekážkam. Áno možno mám na priateľov vysoké požiadavky ale tiež si nepustím k telu len tak hocikoho.

Martinko K.

Zaujimave je vedieť čo je na druhej strany tunela. Väčšinu sebevrahov zachránia. Daj vedieť čo si zistila. :-)

Jessi_1111

Niekedy stačí iba posilniť sebavedomie. Trénuj niečo, v čom si dobrá. A možno raz dosiahneš taký výkon, že o tebe bude vedieť celé Slovensko, možnože aj celý svet! Držím palce! ;-)

Cestovatel30

amanda ano ale to je skor uderka na emocne zalozenych ludi ja vo veciach hladam zvacsa racionalne fakty takze mne podobnym by to nedalo nic. To len pre vystrahu.

amanda23

Citala som raz zaujimavu knihu...Volala sa "ziadne stretnutie nie je nahodne", skuste vygooglit, neviem autora..Tym , co maju problemy so vztahmi odporucam precitat. Do zivota nam prichadzaju a odchazdaju z neho rozni ludia /nemyslim teraz smrt/. Len malo ludi s nami zostane po cely zivot. Ti ludia prichadzaju a odchadzaju z dovodu, aby sme sa vdaka nim nieco naucili, pochopili, niekam posunuli dalej . Nie kazdy sa posunie a pochpi a potom tape stale v tych istych problemoch a najhorsie ked si zacne namyslat, preco su vsetci taki zli, ked ja som dobry..Ale kym to nepochpi, nepohne sa a stale sa mu budu vyskytovat v zivote rovnake situacie, kym sa to nenauci spracovavat ZMENOU U SEBA.. Nic nie je nahoda, aj ked nas sklamu, je to z nejakeho dovodu, aby sme nieco pochopili. "Najyssi" to ma s nami do detailu premyslene, len to vacsina z nas tazko chapeme, ze to je pre nase dobro /to zlo, co sa nam deje../ Ked to nezvladneme pocas tohto zivota, v dalsom sa nam to bude opakovat znova, kym to nezvladneme..Narocna je ta skola zivota...

Dadula56

Mimulus, neviem ti odpovedat. Mame uplne rozdielne definice priatela. Laska je podla mna prilis silny termin, aby som ho pouzivala na priatela. Ja teda lasku citim maximalne k rodine a partnerovi. Inych ludi "mam rada".
Ja sa na priatelov az tak neviazem, pretoze to nie su ludia, ktori so mnou maju stravit zivot ako je tomu u partnera. Maju vlastne zivoty a plne chapem, ze davaju prednost rodine. Nemozem od nich vyzadovat, aby som bola faktor v ich rozhodovani. Akonahle clovek zacne realny zivot, s pracou, zakladanim rodiny, hypotekou idu priatelia dost bokom. Je to prirodzene. Aj ked to som tiez napisala iba tak vseobecne, preco sa domnievam, ze ludia citia zradu zo strany priatelov. Mozno u teba ta zrada spocivala v inych veciach.

Mimulus

Dadula56 - ešte mám jednu otázku - ako nevkladať do vzťahov veľké množstvá citov??? A ako sa vysporiadať s pocitom a sklamaním ak tie emócie niekto sklame?

Nie je to podobné ako keby človek nevkladal toľko emócií do lásky? Dá sa to vôbec? A ak hej tak prečo ma to nikto nenaučil a nikdy mi to nikto neukázal? Prečo som sa v toľkých ľuďoch sklamal ak sa to dá? Prečo mám už tak zdeformovanú emočnú stránku, že radšej chcem byť sám???