Nemám menzes už dlhodobo

Príspevok v téme: Nemám menzes už dlhodobo
dlhodobyprob

Dobry den, bduem vdacna za kazdu radu. Uz dlhodobo nemam menzes (mam 25 rokov, rozhadzane hormony). Nie som tehotna na 100% kedze som dost dlho bez partnera cize bez sexu (nespavam s nikym pokial enmam normalny vztah). Od 15 tich rokov som mala synsrom PCO. Hmotnost mam v poriadku (som stihla, ale uz je to zdrave BMI). cca 5 eokov (od 17 tich do 22 rokov) som brala rozne druhy antikoncepcie kvoli tomuto problemu, kazdy som vsak msuela vysadit pre problemy rozneho charakteru (aj psychicke z tych tbl.). HAK je podla mna svinstvo. Az potom ekd som prisla k Dr. na gynekjologiu s tym, ze ci mi nestaci Agolutine, povedala ze skusime, a taktop som chodievala na vyvolavacky cca 1 rok. Vsetko fungovalo (a ja som bola podvedome nastvata ze som sama musela navrhnut tuto moznost, moja Dr. mi v 15 tich dala progestiny a potom rovno HAK).
Momentalne skusam Duphatson (kedze po agolutine mi uz ensiel menzes). Musim priznat, hanbim sa za to, ale minuly rok som trpela PPP. Uz jun ale nemam (prisaham). bola to len 1 rocna epizoda v mojom zivote a uz sa ku nej nevratim, pred tym som ju nemala. Hmotnost mam v pohode, tak sme skusili po tej PPP upravit hmotnost a kedze som ok dlhodobo tak ebriem Duphaston. Pojdela som 2 balenia (podla poky nov samozrejme postzupne) a nic :/

EXISTUJE MOZNOST NA NAVODENIE CYKLU TAK, ZE NEBUDE TO HAK? NECHCEM HAK. Doktori mi totiz tvrdia, ze ak to nepojde s duphastonom, tak ostava HAK ako moznost.

Dakujem za kazdu cennu radu.
Prosim vas, nekomentujte to PPP, uz ju nemam naozaj ani nebudem mat takze je to zbytocne rozmazavat, ak ju chcete rozpitvavat tak ejdine v suvislosti s tym, ako anvidt menzes, Ja mam totiz uz asi rok normalnu hmostnost atak sia j checm udrziavat. A pred PPP som tiez bola v norme a kramy /menzes mi haproval, takze problem moze byt v niecom inom.

Dakujem za kazdu radu. NEmusite ma posielat k doktorom- smaozrejme, ze k nim chodim a reisim s nimi tento problem.
Dakujem velmi pekne :)

Ivka 1

Yam sám osebe nestačí na upravenie hormonálneho cyklu. Veľmi dobrá je kombinácia s včelou materskou kašičkou.

Duphaston má lepšie účinky, ak sa kombinuje s Berry nektárom , ktorý znásobuje jeho účinky.

Nela41

RNG a stačí mi užívať YAM alebo by som ho mala kombinovať aj s inými?
Už som čítala viacero vašich príspevkov na túto tému kde spomínate aj to, že treba dávať pozor na to koľko percent diosgeninu prípravok obsahuje a tak som si to pozerala, ale skoro na žiadnej stránke sa tieto informácie neuvádzajú. Okrem toho ma ešte zaujíma, že či yam dokáže cyklus upraviť za niekoľko mesiacov a ďalej ho netreba užívať alebo je potrebné ho užívať stále?

dlhodobyprob

dakujem vam velmi pekne :) presne toto som chcela daco prirodne skusit, ten YAM sa moze kombinovat s Duphastonom? a ako dlho sa ma uzivat tych 200mg? do navodenia cyklu, alebo stale preventivne hoc aj cely rok?
dakujem

Ivka 1

S prirodnými doplnkami o ktorých som písala, mám veľmi dobré skúsenosti a hovoria za ne aj počty narodených bábätiek a podľa mojich posledných informácii je ich viac ako 1000.Upravili hormonálny cyklus aj
ženám,ktoré nemali menzes dva roky.

RNG

Doplnky na upravu hormonov su najma yam(tj diosgenin v nom, davka diosgeninu by mala byt 200 mg denne), tiez pupalkovy olej, damiana, black cohosh a adaptogen Dong Quai(cinska angelika)
Samorejme aj ine niekedy pomozu, ale tieto su hormonalne najsilnejsie.

Ivka 1

Viem Vám nastaviť dávkovanie spomínaných produktov, samozrejme ak sa rozhodnete ísť touto cestou.Mail mám zverejnený.

Nela41

Aj ja mám presne tieto problémy aj keď u mňa nie sú ani PCO .. proste nemám menštruáciu bez nejakých podporných liekov alebo injekcií.. A neviem ako to riešiť. Každým dňom som zúfalejšia. Chcem ísť do Ľubochne do endokrinologického ústavu kde sa na toto zameriavajú, snáď mi konečne pomôžu. Pila som alchemilkový čaj no nepomohol dlhodobo len pár cyklov :(

Ivka 1

Ahoj nie nebudem komentovať, ani nič ďalšie. S podobnými ťažkosťami som sa stretla u mladých dievčat aj u dospelých žien. Tvoje ťažkosti sa dajú veľmi pekne a celkom úspešne riešiť prírodnými doplnkami výživy. Organizmus je potrebné prečistiť a doplniť živiny,ktoré mu chýbajú. To má vplyv na prácu žliaz s vnútornou sekréciou a teda aj na hormonálnu činnosť. Je tam potrebné detoxikovať organizmus čajom na báze aloe a liečivých bylín, berry nektárom , k tomu užívať včeliu materskú kašičku, včelí peľ, osvedčilo sa mi to v kombinácii s vitolize women. Bohužiaľ antikoncepcia viac škodí ako pomáha, dokáže rozhádzať hormonálny cyklus tak, že po jej vysadení je problém s jeho správnym fungovaním. Neboj, nebude to hneď ale daj tomu dva - tri mesiace a upraví sa to.