Správne chudnutie a vlasy

Príspevok v téme: Správne chudnutie a vlasy
katka187

Ahojte všetci! Mám 18 rokov, 175cm a 68kg. Ešte pred rokom som vážila okolo 78 kg, v priebehu asi 5 mesiacov som schudla 8kg, od cca Mája 2013 som si držala váhu okolo 69 kg. Cez vianoce som približne kilo pribrala a na Nový rok váha ukazovala 70kg, tak teraz po Vianociach som začala znovu jesť zdravšie a v priebehu cca 10 dní váha padla na 68kg. Mojim problémom je však to, že mi strašne padajú vlasy. Začalo sa to približne vtedy, keď prišiel väčší úbytok váhy- čiže približne v máji. Odvtedy som bola na krvných testoch- všetko dobré, štítna- dobrá, aj všetko ostatné. Na radu kožnej lekárky som začala užívať po dobu 3 mesiacov Viaderm tablety, no žiadnu zmenu som nepostrehla. Momentálne beriem zinok a kožná mi dala vodičku do vlasov Alpicort..Nepoužívam ju ešte dlho, čiže žiadne výsledky zatiaľ. No vlasy padajú a padajú. Nikdy som nemala extra husté vlasy, preto je mi ľúto každého vlasu. Preto by som chcela vedieť, ako \"spomaliť\" moje chudnutie, teda ako síce chudnúť, ale nie tak rapídne aby moje telo (teda vlasy) takto na to reagovali. Čo, kedy, ako a koľko jesť, ako cvičiť a prípadne, ako aj pomôcť mojim vlasom.. Ďakujem všetkým čo si to prečítali a taktiež za všetky rady a názory:)

katka187

REDBATICA: ano, viem ako to myslis..:) citam o tom vsetkom aj na internete a tak, ale mas pravdu-dost veci a nazorov sa rozchadza, a asi si naozaj kazdy musi najst co mu sedi..:) len mne pride ze jem dost, teda ze nie som hladna, ale s vahou idu dole i vlasy, tak asi nieco robim zle.. tak ci tak, budem nejak skusat sa zacat stravovat zdravsie a snad to bude lepsie:) a dakujem moc za pomoc..:)

redka

tie orechy pomlete byt nemusia... tie pozujes... ale tie lanove semiacka do toho jogurtu by mohli byt pomlete... ono je to cele trochu zlozitejsie ako to co som ti tu napisala... nase stravovanie je cela veda.... vela roznych smerov a nazorov... treba sa tomu trochu povenovat a zvolit si svoju cestu.... niekto by tu mozno odporoval tomu co som napisala... ale ja mam na sebe odsledovane ze mi nerobia dobre mucne jedla.... preto radim nejest tie rozky.... ale ked si este pod vplyvom rodicov tazko sa nejako vybera vlastna cesta... ja uz som mimo mozem si robit co chcem a jest co chcem.. .teraz sa ja snazim ovplyvnovat nasich aby jedli zdravsie aj ked je to dost tazke...

katka187

REDBATICA: ano, mas pravdu, rodicia maju ake-take predstavy kolko a co mam jest, a casto sa moje a ich predstavy dvakrat nezhoduju..ta delena strava na obed by bola asi najvacsi problem..budem sa teda snazit do stravy primiesat viac tych orechov- aj ked asi nie pomletych..aj zeleniny, hlavne navecer. dakujem velmi pekne za tvoju pomoc..:)

redka

orechy ako mandle, slnecnica, tekvicove semienka (pardon to su semienka), chia, sezam, lan a pod... napr rano do toho jogurtu si pridaj lanove semienka... al tam vidim problem v tom ze asi ich nebudes moct mat cerstvo namlete... mali by sa vraj skonzumovat do 15 minut od namletia lebo potom su skor skodlive ako prospesne... na desiatu nejake ovocie, na olovrant si daj nejake orechy teda napriklad tie mandle... obed skus aspon ako delenu stravu teda ked jes maso tak k nemu len nejaku zeleninovu prilohu.... (nie zemiaky ryzu a pod) a ked mas zemiaky, ryzu tak k nim zeleninu nie bielkoviny... na veceru mozno nejaky zeleninovy salat s nejakou bielkovinou - rybou, cottage syrom a pod.... neviem ake mas moznosti.... asi ked si este skolacka a zijes s rodicmi ta to moze byt tazsie ale nemala by to byt prekazka ak mas jasny ciel...

katka187

REDBATICA: tie sladkosti sú tak raz za čas kúsok niečoho, vylúčiť ich úplne "nedokážem" ale obmedzujem ich viac a viac..:) čím teda nahradiť ten rožok napr. na desiatu? na večeru to býva zvyčajne ten jogurt, to je ok ale v podstate ako desiata (o 12tej) ten rožok býva vždy.. nad zeleninou som premýšľala aj ja, snažím sa každý deň zjesť aspoň nejaký kúsok (mrkvy, uhorky, rajčina, paprika..) no asi budem musieť toho ešte pridať. čo myslíš pod pojmom orechy? klasické vlašské (na tie som alergická) alebo aj lieskové, či mandle, semienka atd? prípadne, v akom množstve ich jesť? a kokosovy olej, myslis pouzivat na varenie? ďakujem moc za odpovede..:)

redka

tie rozky a sladkosti prec...

mas tam moc malo cerstvej nespracovanej zeleniny....

chybaju mi tam kvalitne tuky - orechy, kokosovy olej....

katka187

Liliana1507: ahoj, ďakujem za radu! Dá sa ten šampón kúpiť niekde v drogérii/lekárni či len cez internet?
REDBATICA: posnažím sa ti približne napísať ako vyzerá môj jedálniček..viem že mám hlavné jedlá trošku "posunuté", ale kvôli škole a dochádzaniu sa inak nedá..
8:00 jogurt+rožok
10:00 ovocie (zvyčajne jablko alebo pomaranč, banán..)
12:00 rožok so šunkou/syrom/..
15:00 obed- stravujem sa doma, jem to čo je navarené- rodičia zastávajú názor "treba jesť všetko, no v miere" čiže občas aj vyprážané atď
17-18:00 jogurt (alebo nejaký rožok so zeleninou)
občas medzi tým zjem niečo sladké, kúsok čokolády alebo tak.
s takýmto režimom som sa stravovala po Vianociach, čiže cca 2 týždne počas ktorých som schudla 2kg. cez deň vôbec nepocitujem hlad, možno len večer ma "láka" ešte niečo si dať, ale nebývam hladná:) + samozrejme tekutiny, čo tvorí káva (asi 3dl) + 2,5-3 litre vody (občas čaj).

Liliana1507

Ahoj,

mne tiež padali vlasy od stresu a veľkých nervov! a Váha bola dosť nízka vtedy... Pomohol mi šampón proti padaniu vlasov od zn. Inebrya a vlasove tonikum!

Osobne ti poviem, že ja som prečítala všetko (smejem sa že celý internet) a toto zaručene zaberá. Po týždne som skákala od radosti kedď mi vlasy prestali padať (cca pri umývaní 2-3 vlasy) čo bolo pre mňa ako sen.. a vlasová vodička mi dopomohla aby rýchlo narástli vypadnuté vlasy!

Odporúčam