Klimakterium

Príspevok v téme: Klimakterium
Dusan-36

Prosim niekoho o radu,kto ma skusenosti z hormonalnou liečbou v klimakteriu vo vysokom štadiu.Priatelka ma 43rokov a je v prechode,v štadiu kde sa už uplne ukončila menšruacia.Berie už aj antidepressiva,nechodi už vobec von,je podraždena nadmerne,má silne migreny,bolesti noh,zavali tepla,čudne spravanie a ja robim pre nu fakt všetko.Nevladze isť gynekologovi,ktorý len tolko povedal,že nech povie nazov lieku a on jej to predpíše,ale ja ani ona ich vobec nepozname.Prosim poradte mi niekto niečo akutne,ale nie čistý estrogen,lebo sa lieči na migrenu a samozrejme od čoho sa nepribera,ale to je pre mna v tzchto stavoch nepodstatné.Naj bz boli naplasty ktore rychlejsie vstrebavaju esrogen,lebo podla mna ho uz vobec nema,alebo nejake fakt jemne lieky,ktoré ju postavia na nohy a bude to moct riešit aj osobne z lekarom,ale teraz to fakt nejde.Poradte mi prosim,musim jej pomocť,velmi mi na nej záleží.Dakujem

Ivka 1

Dušan ozvite sa mi na mail, navrhnem Vám riešenie ale v prvom rade musí mať Vaša priateľka záujem riešiť svoje ťažkosti. Viem,že Vám na nej záleží ale nemôžete chcieť aj za ňu , to nefunguje.

RNG

Na upravu hormonovv a po prechode je najlepsi asi yam, kde davka diosgeninu je 200 mg denne.To odstrani navaly tepla aj ine problemy.
Ale pomahaju aj pupalkovy olej damiana, black cohosh a vseobezne uzitocny adaptogen pre zeny Dong quai cize angelika cinska, v davka 2 az 5 gramov denne.
Miesto chemickych antidepresiv , ktore maju aj tak otaznu ucinnost jej radim pouzivat obcas, tj v case potreby extrakt z lubovnika/st John's Wort, ale nie hociaky, ale taky, v ktorom mozes dostat jednorazovu narazovu davku hypericinu(3 mg) a hyperforinu(30 mg) to najdes napr v troch kapsuliach vyrobku firmy Paradise Herb, ale prakticky nie v ziadnom inom vyrobku, zialbohu.
Ucinok tej narazovej davky zacina asi 1.5 hodiny po zobrati a trva vyse 8 hodin. Vacsiu davku ani pravidelne davky neodporucam./Nie je sice navykovy, ale pri vyssich davkach moze vyvolat serotoninovy syndrom=privela serotoninu v mozgu.