Ktorý z týchto odborov má podľa Vás lepšie uplatnenie?

Príspevok v téme: Ktorý z týchto odborov má podľa Vás lepšie uplatnenie?
ZuZka_33

Neviem sa rozhodnúť či mám ísť študovať Aplikovanú ekonómiu alebo Sociálnu a pracovnú psychologiu na UK fakulta soc. a ekonomický vied.
Som prijatá na oba odbory a musím sa rozhodnút do niekolkých dní.
čo má podla Vás lepsie uplatnenie do budúcna? Ja viem, že istú prácu mi nezaručí žiaden odbor, ale s čím vidíte lepsie moznosti?
Som uz zúfalá, kazdý mi radí niečo iné...a ja mam z toho iba zmatok..tak dajte aj Vase názory..mozno mi pomôzu rozhodnúť sa.

Vopred dakujem :)

Sejla

Zuzka skor sa zameraj na to, aké povolania by ťa bavili, čo by si chcela robiť a choď potom za tým, zváž krorá škola je lepsia pre ten konkrétny job. Ak budeš mat reálnu predstavu, kde by si sa chcela zamestnať a pôjdeš za tým, určite to dosiahneš. Problém majú tí, čo doštudujú a zrazu nevedia čo ďalej..

ZuZka_33

eva147: tá socialna a pracovná psychologia nemá nič spoločné so socialnou prácou..dosť ludí si to mýli a aby o tom odbore niečo vedeli hned ho povazujú len za niečo sociálne, s čím sa určite neuplatním

eva147

Oba odbory su malo nadejne na riadne uplatnenie - ale mozno budes mat prave ty stastie.
Z tych dvoch moznosti by som brala ekonomiu.
Ked povies, ze studujes alebo si vystudovala nieco socialne, tak ludom buble usami averzia a zaradia ta medzi ludi, ktori zneuzivaju debilny system a idu studovat nieco, co ani nehodlaju robit, len aby mali VS a nemuseli ozaj robit.

ZuZka_33

tak ja viem ze keby vystudujem dajme tomu IT alebo medicinu, tak prácu mam istú
ale nie kazdý clovek má na to schopnosti aby to zvládol..a ja mám strednú Obchodnú akademiu..tak s nou uz asi len tá ekonomia..
ale tak ked pozeram ponuky práce..najviac ziadané sú práve asistentky, uctovnicky, administratíva.. (i ked je pravda, ze tam je potrebná prax)

ewelin2828

ono v dnešnej dobe vyštudovať ekonómiu nie je žiadna výhra...áno je to odbor, ktorý bude stále treba, ale absolventov je niekoľkonásobne viac, ako náš štát potrebuje (rovnako je to s právnikmi, politológmi, soc.pracovníkmi a pod.)....ale pokiaľ máš na výber len tieto dve možnosti, tak z hľadiska uplatnenia určite tá ekonómia :)

ZuZka_33

Prezyvka55: ale toto sa dá dnes povedat takmer o vsetkých profesiách..
vies a nie kazdý clovek má na to aby mohol studovat medicínu, techniku a vedu

Prezyvka55

ZuZka_33 na uradoch ano ak mas znamosti, inak asi tazko, ekonomov je vsade dost, vela je na urade prace, v bankach mozno ako dealerka co bude ponukat pozicky a poistky a podobne tych chcu vzdy, teda financna porad. aby to vyznelo lepsie.

ZuZka_33

Prezyvka55: nemyslím si...ze by som sa s ekonomiu nezamestnala? a v BA?

predsa by som mohla robit napr. v banke? na uradoch? tam je firiem dost..

a tá soc. a prac. psychologia nie je obycajná sociána práca! to si dost vela ludí mýli, a je tam dosť velký rozdiel!

Prezyvka55

ani jedno ani druhe ani tretie. ci uz psycho alebo ekonomia alebo soc praca najskor ta caka bud urad prace alebo nieco za 400-500e mesacne