Posmievaju sa mi v škole že mam nadváhu

MultiLevel

Nekonzumuj ziadne mcdonaldy a podobne. Najlepsie by bolo, keby ste sa cela rodina dali na zdravu stravu. Keby zacala mamina trosku inak varit, videl by si aj doma spravny priklad, co treba jest. Sladkosti sa snaz vylucit, radsej si daj horku cokoladu, jablko, banan, akekolvek ovocie....nejedz vobec cipsy, keksiky, sladene vody. Necukri ani caj, ani kavu. Pripravuj si doma zeleninove salaty a tie si nos do skoly na desiatu. Jedz viac raz denne mensie porcie. Princip ako schudnut nie je o tom, ze si clovek odopiera jedlo, prave naopak. Nikdy sa netyraj hladom. Aj ked chces schudnut, musis jest, len si nedavaj velke porcie. Viac raz denne sa najedz, ale z mensich porcii. Vyradit by si mal aj biele pecivo, polotovary...
Velmi dolezity aj pohyb. Rob cokolvek, co ta bavi. A venuj sa tomu aj kazdy den, ak sa da. Bicykel, korcule, plavanie, beh, cvicit mozes pokojne aj doma, na internete najdes vela roznych cvikov.
Posmesky si nevsimaj.....usmej sa na nich aj ty :) Raz im to poriadne natres! ;)

Dadula56

Prva vec-najst si pohybovu aktivitu, ktora ta bavi.
Druha vec-nepises ako sa stravujes, ale casto staci prestat pit sladene limonady a jest nadmieru sladkosti a hned to ide dolu.Mozno je to aj tvoj pripad.

Jessi_1111

Skúšal si chudnúť zdravou stravou? To je často ten problém, že ľudia vyhľadávajú rôzne diéty a keď začnú opäť normálne jesť, naberú všetko naspäť, teda príde jojo - efekt. Najlepšie je stravovať sa pravidelne, 5 krát denne malé porcie. Raňajky, desiatu, obed, olovrant a večeru. Raňajky sú nesmierne dôležité, môžeš si dať trebárs vločky, rožok celozrnný so šunkou alebo syrom a zeleninou, na desiatu jogurt alebo ovocie a zeleninu, na obed mäso (najlepšie kuracie), zeleninu, cestoviny alebo ryby. Na olovrant biely jogurt, ovocie, zeleninu alebo kúsok syra, na večeru nejaký zeleninový šalát, alebo cottage cheese s rajčinou a vajíčkom. Možností je veľa, treba pripomenúť aj pitný režim, ktorý je tiež nesmierne dôležitý, treba vypiť aspoň 3 L čistej vody denne. A dôležitý, ja by som povedala, že veľmi dôležitý je hlavne pohyb. Lebo chudneš vtedy, keď vydáš viac, ako prijmeš. Teda cvičiť aspoň hodinu denne, začať môžeš prechádzkami, alebo rôzne silové cvičenia, rôzne tréningy nájdeš na Youtube, vhodný je bicykel, korčule, beh... Hlavne nejedz žiadne sladkosti, chipsy, sladené nápojde, koláče. Ale zase nemyslím to tak, že sa trýzniť alebo sa obmedzovať, raz za čas sa môže všetko. Ale dôležité je denne jesť zeleninu, ovocie, vypiť veľa vody. Biele pečivo zameniť za celozrnné, piť len čistú vodu - niekomu už len to pomôže zhodiť prvých pár kíl. Prajem veľa úspechov v chudnutí a v zdravom životnom štýle. :-)

Blondula

ak ste v rodine obeznejsi,tazko sa chudne.ale ak si vyskusal uz vsetko,asi by som si vyhladala nejakeho odbornika,co sa do toho vyzna.lebo rady co presne mas jest a kedy a kolko budu asi k nicomu.ja som teraz schudla,lebo som nejedla a mam opacny problem,nepriberiem :-(