Po každom jedle nafúknuté brucho

Príspevok v téme: Po každom jedle nafúknuté brucho
jess151

Ahojte, mám 23, výška 168 váha okolo 48 čiže som tenučká, moj večný problém ale je že po každom jedle mam brucho ako keby som bola tehotná. Brucho sa mi nafukne a je tvrdé a samozrejme nepekné. Velmi mi to prekáža. Lieky ako espumisan a no spa nepomáhaju resp. občas ale účinok je krátkodobý. Máte podobnu skusenosť?

RNG

Vylucovanie podstatrne ochudobnuje stravu Lepsie je dodanie chybajucich kyselin enzymov, mikrovlaknin a probiotik. Na vsetko to samozrejme este neplati, napr na lepok /glutren este nie je dostatrcne dobry enzym, len ciastocne dobry, takze pre tych co maju problem s lepkom este stale plati sa mu vyhybat.

LMarika

Ak test na potravinove intolerancie ukaze intoleranciu na gluten, treba sa ist dat ku gastroenterologovi vysetrit na celiakiu. Vtedy ti uz prakticky bez problemov da ku gstroenterologovi oporucenie. V lekarni dostat aj Celiatik test na doma. Kludne si mozes kupit aj ten, ale ak ti v nom vyjde celiakia, tak musis bezpodmienecne navstivit gastroenterologa este skor, ako prejdes na bezlepkovu dietu. Sice budes musiet prehltnut hadicu, ale nic ta tam nebude boliet, mozno iba chvilu budes mat pocity na vracaie, ze ta bude napinat, ale trva to naozaj len chvilku a da sa to bez problemov prezit. Diagnoza celiakia totiz musi byt odbornym lekarom - gastroenterologom stanovena a je to celozivotne ochorenie, vsade potom budes musiet uvadzat, ze tu celiakiu mas. Cize napriklad prakticky lekar musi o tom vediet, ale aj svojmu gynekologovi, alergologovi a dokonca aj zubarovi musis bezpodmienecne povedat, ze mas celiakiu a ak nahodou budes mat vonku nejaky uraz, ci autonehodu, ze sa so zlomenou nohou dostanes do nemocnice lezat, alebo ak budes mat nejaku operaciu, tak pri nastupe na hospitalizaciu treba uviest, ze mas celiakiu...

LMarika

Ja som kedysi po kazdom jedle prdela ako raketa. Iba po takom nie, po ktorom ma prehnalo. A ten blby Espumisan mi tiez nepomohol. Uz je to prec, odkedy som vylucila zo stravy asi 20 potravin, na ktore mam intolerancie. A boli tam presne mliecne vyrobky, psenica, kukurica a vajcia a mnoho inych. Jem vela masa, ryze a zemiakov, ale aj salaty, instantne ryzove a prosove kasicky, ryzove, gastanove a quinoove polystyrenove chlebiky, kacaci tuk, bravcovu mast, papriku, rajcinu, redkovku, karfiol, mrkvu, petrzlen, ale aj kukuricnu polentu, lebo polenta je vynimkou pri intolerancii na kukuricu a do testu ide zvlast. Ziadne ine kukuricne vyrobky ale jest nesmiem. Vyhybam sa vsetkym konzervacnym latkam, cize kupujem vylucne len prvotne potraviny. Ziadnu salamu, pastetu, ziadne parky, ziadnu sunku, ziadne konzervy (okrem konzervacnych latok byva najma v masovych vyrobkoch takehoto typu skryta laktoza, gluten...) , ale len kuracie prsia, morcacie prsia, kuracie stenha, bravcove na rezne u masiara, hovadzie na gulas a varim si pekne sama. Ak chces mat lekarsky potvrdenu diagnozu, ze mas potravinovu intoleranciu, tak si test chod dat urobit nariklad na Interklinik do BA, na ich internetovej stranke najdes podrobnosti. Budes tam mat 220 potravin a ak mas Vseobecnu zdravotnu, tak zaplatis 370 €. Test sa robi z odberu krvi z prsta, ani len zimnu bundu si vyzliect nemusis, dve sekundy a je to. Alebo ten Food detective s mensim poctom potravin (asi 40 az 50 potravin) za 80 €, v takom pripade to ale nebudes mat ako oficialne stanovenu diagnozu cierne na bielom, ale zase pomozes sama sebe, aby si sa lepsie zorientovala v tom, co jes a aby si si vo svojich stravovacich navykoch urobila poriadok. Za praktickym lekarom kvoli testu na potravinove intolerancie vobec nemusis chodit. Je to zbytocna strata casu. Prakticki lekari totiz take testy nie su opravneni vykonavat a ludom, ktori sa stazuju na plynatost, nahucia do hlav sproste dristy typu: "Vazeny pacient, to mate z nervov." a potom ich posielaju kade-tade po psychiatroch, aby ich napchali antidepresivami, od ktorych budu priberat rychlostou 10 kg za mesiac a ti sa k nim potom kvoli problemom vyplyvajucim z obezity skor, ci neskor vratia ako bumerang, aby sa prakticki, ale aj mnohi dalsi, takzvani specialisti (ortoped, diabetolog, kardiolog...) mohli tesit, ze maju koho liecit/na koho od poistovni peniaze brat. JE TO BIZNIS. A kto chce naozaj poznat skutocnu pricinu svojich problemov, nech si za test draho zaplati.

EVICKA BBB

Ak vylucis zo stravy nevhodne potraviny (napriklad mliecne vyrobky, vajcia, psenicu a kukuricu), plynatost vymizne.

EVICKA BBB

Daj sa vysetrit na potravinove intolerancie. Alebo si kup v lekarni test Food detective a urob si ho doma. Na nejaku formu potravinovej intolerancie trpi asi 50% europskeho obyvatelstva, zatial, co na potr. alergiu len 3%.