Tuk na bruchu

Príspevok v téme: Tuk na bruchu
Patooo_

Ahoj, som chalan, mám 15 rokov, cez 185cm a 80kg. Mám problém s tým, že mám ovisnuté brucho. Mám to už dosť dlho, lenže ešte do minulého leta som bol dosť tlstý, a nijak som sa o to nezaujímal. Teraz mi to ale vadí, a neviem, čo s tým spraviť. Zvyšok tela je úplne normálny, bez žiadneho problému, mám problém iba s týmto usadnutým tukom na bruchu. Zmyzne to nejako pri chudnutí (samozrejme nie pri chudnutí na nejakých 60kg a podobne, to nechcem) alebo to mám riešiť cez nejaké operácie? Ďakujem za pomoc

weaponry

Nešírim to ako ,, overené´´ len z vlastnej skúsenosti, čo zabralo mne :) Je to len môj názor, čo by mu mohlo pomôcť.
Nie som v tom odborník, ale dočítala som sa to z knihy a vyskúšala to. Zabralo to na mne aj na kamoškách, ktoré mali rovnaký problém. Preto som to sem napísala, aby to skúsil. Nehádam sa s nikým, kto sa do toho rozumie viac ako ja a neberiem to ako útok ;)

odpovedam

a nechap to ako utok, len vysvetlujem ;-)
ak si nie si ista, ze je nieco dokazane, tak si to radsej over. lebo presne takto sa siria po internete hluposti. napr. aj to, ze brusakmi sa pali tuk na bruchu. cvicenie iba trha sval. nic viac.

odpovedam

dokaz z vlastnej skusenosti vedecky neobstoji. uz len preto, ze vacsina populacie nema schopnost odlist korelaciu od kauzality.

ak by si chcela dokazat svoje tvrdenie naozaj, musela by si tezu "masirovanie pali telesny tuk" podlozit eliminaciou vonkajsich faktorov, mat velku skupinu ludi na testovanie (statisticky by to bolo aspon 100 000 ludi, inak by mohlo ist o falosne vysledky), dalej by si musela mat kontrolnu skupinu a zabezpecit tzv. dvojite zaslepenie. az ked urobis toto a opakovane vyskumy potvrdia, ze masirovanie pali tuk, az potom to mozem vyhlasit za fakt. takto je to len nazor, neodlisitelny od korelacie.

Ja tu preto pisem fakty (opakovane odkazane, validne a reliabilne), nie nazory.

weaponry

Odpovedam- vôbec nespochybňujem voju odpoveď, ale myslím si, že to masírovanie by chalanovi veľmi pomohlo.

weaponry

Odpovedam- práveže masírovaním sa najviac prispeje k spáleniu tuku, tam kde už správne zladená strava ani cvičenie nepomáha. Nechcem sa hádať, hovorím z vlastnej skúsenosti. Mala som skvele vypracované telo akurát na ten tuk na bruchu presne identický ako má chalan na fotke a nič okrem masírovania mi nepomohlo. Za týmto si stojím a nenapísala by som sem nič, čo by som nemala z vlastnej skúsenosti.

odpovedam

ludia, nehnevajte sa, ale co komentar, to hlupost. Ako dlho cvicite, ze tu toto dokazete napisat? Tuk sa NIKDY nepali behanim, cvicenim a uz toboz nie masirovanim.

Tuk sa vzdy pali jedine stravou. Pohyb tvori priblizne len 20% toho, ako tvoja postava vyzera. Cvicit 6x do tyzdna vyznam nema, telo sa nestiha regenerovat. Sval rastie, ked oddychuje, nie ked cvici. Cvicenim sa len treha a rozpada. To, ako sa naspat posklada, je vylucne vecou stravy. Ak ju mas zle nastavenu, tak je jasne, ze nemas vysledok.

Kardio spaluje svalovu hmotu, co je pre teba zle. Takze ak nemusis, nerob ho. Jedine v podobe HIIT.

problemom je najcastejsie nadmerna konzumacia sacharidov a podhodnotena konzumacia bielkovin. Aj ked jes malo, telo nechudne, lebo je v nudzovom rezime. Vela si o jedalnicku nenapisal. Ak mas ukazkovu stravu a dobre nastaveny trening (co pravdepodobne nemas), tak dalsim problemom moze byt zle fungujuca hormonalna sustava.

weaponry

Zabudla som dodať, že by sa mala masáž vykonávať vždy smerom k srdcu. A platí to pre akúkoľvek oblasť tela. Veľa šťastia :)

weaponry

Patoo ako dlho uznáš za vhodné... trebárs každý deň 15-20 min. Až do zmiznutia tuku. Musíš cítiť také to mravčenie, či skôr svrbenie. Vtedy poznáš, že to robíš správne.
Buď si to môžeš poštipkávať alebo masírovať valčekom na cesto, ale silným tlakom. Alebo masážnou kefkou. Prívod krvi sa zvýši, chúlostivé partie sa zahrejú a nedovolia tukovým bunkám vegetovať. Tým pádom sa budú odburávať, čo by pri cvičení a diétovaní trvalo veľmi dlho a nemusel by si sa ani dočkať výsledku.