Kŕče

RNG

Krce v svalstve=tetania je obvykle dosledok nedostatku mineralov, najma draslika a horcika. Oba sa daju doplnit velmi jednoducho, horcika treba denne az 800 mg, a draslika od 2500 do 4000 mg. Dobry zdroj draslika(Kalium/potassium) je sol so znizenym obsahom sodika, kde sodik je nahradeniy draslikom(kalium) alebo odkyslovac, KHCO3/kalinat, co tu odporucam aj na odkyslovanie tela, skoro rano 2 hodiny pred jedlom pol kavovej lyzicky do pohara teplej vody.

lombardo1981

Počas dňa piť dosť tekutín. Vhodné sú minerálky. Keď už kŕč dostaneš, tak je dobré si to lýtko vymasírovať a dopriať mú teplú vodu. Na bolesť pomáha ľad (ale prikladať ho iba cez oblečenie). Niekedy pomôže rozchodenie.
Pri nočných svalových kŕčoch pomáha magnézium (najlepšie s vitamínom B6).
Krče sa vyskytujú aj pri nedostatku kália či vitamínu E (ale jeho dopĺňanie na výskyt nočných kŕčov nemá vplyv).
Napríklad vitamín D je dobrý pre ľudí, ktorí majú nízku hladinu vitamínu D a kalcia zároveň. Vtedy sa tiež vyskytujú kŕče.

Noemi44

no dúfam že křčové žily to niesu :) skúsim si ich teda ponaťahovať, pomasírovať a mne mama poradila aby keď pridem z nočnej si ich oplachovala teplou vodou :) tak uvidím či to pomôže

mjanik

nahromadený chlad v lýtku spôsobí tuhnutie-ťahy,čím je chladu viac tým väčšie ťahy-krče.V akupunktúre napichneme jeden bod v strede lýtka a krče zmiznú

Kamaraddodaz

Jasne ze ano a ešte je tu riziko kŕčových žíl. Skús ráno a večer pocvičiť a ponaťahova5 lýtka aby neboli stuhnute.