Preco skodia sladke bublinkove napoje?

Príspevok v téme: Preco skodia sladke bublinkove napoje?
elisa_bone

Ahojte, vsade sa o tom pise ake su tie sladke bublinkove napoje nezdrave, ale nikde som nenasla preco vlastne...vie to niekto vysvetlit?
Hej a este aj sladkosti...zboznujem ich no vraj su velmi nezdrave...preco len preto ze sa od nich pribera?Lebo to mi vobec nevadi ja chcem pribrat :D.
Skuste sa k tomu prosim vyjadrit ak viete.

vevericka

no ono to s tou kolou nie je az take iste...jeden znamy robil pokus s potkanmi a kola im znizovala hladinu cukru v krvi:)

ale inak vseobecne kola ma pH 3..merali to niekolkokrat, aj odbulinkovali..zuby zaplacu pri kazdom jednom dusku.tak ked uz nie pre tolko cukru v tom, tak aspon koli zubom nepite napoje, kde je k. fosforecnej na kila(alebo aspon vyplachnut po piti usta)..:)

00000000001

lacné FAREBNÉ malinovky by sa vôbec nemali piť vo veľkom množstve pretože je tam x ečok a zanášajú organizmus, často sa stáva že dokonca pohár zostane tak trošičku zabarbený takže ani si nechcem predstaviť čo to robí v ľudskom tele...fuj, ja radšej pijem minerálky ale aj tie treba meniť zas kvôli minerálom...

jajka001

lebo si to rozober, co v tom vlastne je - precitaj si na obale - voda, cukor, prisady, konzervanty, bublinky. jedine co ma z toho hodnotu je voda. z cukru sa pribera, navyse privela cukru v krvi nerobi dobre, odburava vapnik z tela a vselico ine. konzervanty, to su chemikalie, ktore ti mozu len uskodit, nic dobre v nich nie je a bublinky, tie nepotrebujes. mna z bubliniek naduva, ked som kojila, lekar nam vyslovene povedal, ze sa im mame vyhybat, odvtedy bublinkove nepijem ani mineralky, a raz som si musela kupit sprite lebo ine nemali - bol to pre mna sok, tie bublinky:)
k sladkostiam - vyberaj si. ak nechces casom vyzerat ako rozkysnuta kopa, citaj si co je vo vyrobkoch a rozmyslaj co jes, ci ti to prospieva. privela sladkeho skodi. aj ked si teraz chuda, neznamena to ze mozes dat do svojho tela cokolvek - aj ked ostanes náhodou chuda, tie skodliviny sa v tvojom tele usadzuju. mozes jest kolko chces, ale jedz zdrave jedla - zeleninu, ryby, ryzu, ovocie, orechy, strukoviny...aj sladke mozes, ale rozmyslaj, co. ked sa prejes sladkeho tak ti byva zle - uz to je znak toho ze to nie je zdrave.

CMu_Q

ja mam taku skusenost ze pokial vypijem kusk lacnej malinovky na druhy den ma priserne boli hrdlo, naopak pri drahsich malinovkach ma hrdlo na druhy den neboli,...tusim maju rozdielne zlozenie a pod. No a tie lacne malinovky vyuzivaju i lacnejsie prisady, ktore nie su pre cloveka zrovna priaznive.