Obezita

Príspevok v téme: Obezita
viki994

Mamicky prosim ktore mate alebo mali ste dieta viac menej obezne kam ste sa obratili na akych lekarov ? pretoze sestrina a aj moja obvodna lekarka lieci asi tak ze da tabletky a posle domov co nie je zle... a je v pohode.... ale chcela by som sestru poslat za nejakim specialistom alebo nieco take vedeli by ste mi poradit ? mate nejake skusenosti ?

Milky

Za obezitu deti moze budto choroba, alebo rodicia.
Ale pravdou je, ze deti maju metabolizmus tazko vysledovatelny.
Ked sa narodil Bifidus, mal 5 a stvrt kila.
Zje toho tolko, ze polku z vas by roztrhalo a polku ludi z fora PPP by vracalo zo solidarity za neho..
A pritom je ako vyhladovany zachodovy pavuk. Na rebrach mu mozem hrat Tichu noc, svatu noc..
Kazdy vecer pusti do zachodu dva velke banany a este sa smeje ze aky krasny smrad.
Ale pravdou je, ze sladke (cukrik ci 4 tablicky cokolady) mu dam az ked stlaci aspon jednu zemlu so sunkou..

Matus

Podla toho co vidim okolo seba tak si myslim ze za obezitu deti mozu ich rodicia (ak dieta, nema nejaku hormonalnu poruchu,asi 5% pripadov). Ked vidim ako mamicky pchaju do svojich deti pagaciky, biele rozky, taku buchtu onaku buchtu a decko len sedi za pocitacom a zacina vyzerat, pardon za vyraz ako male prasa.Tu ziadne tabletky nepomozu, rodicom chybaju zakladne informacie o zlozeni stravy a nedokazu ist dietatu prikladom. Je zaujimave ze statisticky ak je tucna mama, tak nadvahou trpi syn a ak je tucny otec, tak si to odnesie dcera.Kazdopadne rodicia citajte a zaujimajte sa o to co jest.
www.eclanky.sk

barbora313

Asi rok užívam na alergiu FIXIT 120. Za toto obdobie som pribrala temer 5 kg.
Môže to byť spôsobené užívaním tohto lieku?

doktor999

problém je v tom, že na obezitu u detí tabletky asi ťažko dáke zaberú. Mimochodom môžeš ísť aj desiatim odborníkom, riešenie obezity je doma a dosť ťažko riešiteľné. Okrem toho dosť závisí od veku dieťaťa. Moja odpoved sa Ti síce určite nepáči, ale bohužiaľ je to tak.Každý doktor Ti môže povedať len jedno racionálna strava, pohyb a to pravidelne a dlhodobo. A zabudni na lieky a nejaké zázraky na chudnutie (tie sú vlastne na priíberanie)