Plnené šampiňónové hlávky

Recept na plnené šampiňónové hlávky

Potrebujeme:

  • šampiňóny (väčšie, ak sa dá),
  • olivový olej,
  • syr (mozzarela, gouda, emental...),
  • zelenina (mrkva, kaleráb, hrášok, kukurica),
  • šunka (nemusí byť),
  • morská soľ,
  • vegeta bez glutamanu,
  • chilli omáčka,
  • cibuľa,
  • cesnak.

Postup:

Šampiňóny očistíme, ošúpeme, nožičky nadrobno pokrájame a dáme do misky. Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme zeleninu, postrúhaný syr, na pásiky pokrájanú šunku, osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, chilli omáčku a keď je to už mäkké, odstavíme. Zmesou naplníme šampiňóny a vložíme do zapekacej misky potretej olejom. Ak sa zvýši hmota na plnenie, obložíme šampiňóny v miske, posypeme syrom, zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť. Keď sú hríby mäkké, odkryjeme a necháme zapiecť do hneda. Podávame so zemiačikmi uvarenými namäkko.