Palacinky z ovsených vločiek

Ovsené vločky sú zdravá potravina, o tom snáď netreba pochybovať. Obsahujú veľa zdraviu prospešných látok: bielkoviny sacharidy, tuk a vlákninu. Cenné sú vitamíny B,E,K, kyselina listová i pantoténová, a tiež minerálne látky vápnik, sodík, fosfor, železo, draslík, meď, mangán, horčík i zinok. Čo tak palacinky z ovsených vločiek?

palacinky_ovsene_vlocky Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 300 g ovsených vločiek
  • 400 ml mlieka
  • 2 PL cukru
  • 4 vajcia 
  • štipka soli
  • jahodový džemprípadne tvaroh s vajíčkom, hrozienkami 
  • šľahačka

Postup

V mixéri si pripravíme palacinkové cesto – vyšľaháme vločky, mlieko, vajcia, cukor a soľ. Podľa potreby buď pridáme vločky alebo mlieko. Cesto musí byť mierne husté ako na palacinky z múky. Panvicu vymastíme a palacinky pečieme z obidvoch strán. Naplníme jahodovým džemom, prípadne tvarohom (250 g mäkký tvaroh, 50 hrozienka, 1 PL rum a 1 PL med),  povrch ozdobíme šľahačkou.