Okuliare, šošovky alebo operácia?!

Príspevok v téme: Okuliare, šošovky alebo operácia?!
olivka

Co je podľa vás najlepšie? Ja mám slabý zrak do diaľky, začala som s nosením okuliarí, ale tie mi dosť prekážali a teraz nosím kontaktné šošovky, a som od nich v podstate závislá. Hlavne , že sa mi nezhoršuje zrak. Keď som predtým nosila okuliare, tak sa mi každý polrok zhoršilo o 0,25. Momentálne som skúsila šošovky s vyššou priepustnosťou kyslíku, je to určite lepšie a keď s nimi náhodou zaspím, tak sa nič nedeje. Ale neviem či je zdravé mať šošovky každý deň na sebe. Rozmýšľam nad operáciou, ale neviem či sa mi oplatí riskovať a nezostanem pri svojich šošovkách. Aké sú vaše skúsenosti?

Alli

ahojte ak niekto nakupujete z e-shopu - sosovky-kontaktne sk - prikladam kupon na zlavu 1% na celý nakup

kupon: DCPY08YR7O73

ja ho na seba pouzit nemozem a kamosky sosovky nenosia tak ak niekomu posluzi tak budem rada.

Pa

vševedka

Olivka, ak ti šošovky ani pri dlhodobom nosení nerobia problémy, kľudne ich nos. Samy o sebe nie sú škodlivé, vadili v tom, že znižovali prístup kyslíka, ale teraz sú už z kvalitnejších materiálov, priepustnejšie.A samozrejme treba dodržiavať zvýšenú hygienu, pri manipulácii, či uskladnení šošoviek, aby sa predišlo prípadnému bakteriálnemu zápalu. U ľudí používajúcich šošovky hrozí skôr aj syndróm suchého oka.Najvhodnešie sú jednodňové šošovky, po použití zahodíš/negatívum-drahé/.
Či ti šošovky vadia zistíš napríklad aj malým začervenaním očí.A čo tak - vonku nosiť šošovky a doma okuliare? Pekných rámikov je v optikách teraz dosť.
Ak si mladá, do operácie by som sa ešte nehrnula.

jasnovidka

Pri minusovych dioptriach maju byt sosovky o nieco slabsie, ako je namerana hodnota dioptrii. rozdiel zavisi od vysky dioptrie, do cca -3D sa davaju rovnake hodnoty aj v okuliarovych, aj v kontaktnych sosovkach. pri plusovych dioptriach je to opacne, kontaktne sosovky musia byt silnejsie ako okuliarove.

martina19

Dobry den. Prosim vas, mohol by mi niekto poradit, u ocneho lekara mam namerane dioptrie -4,5 a -2,5. Ake cisla okuliarov a sosoviek si mam kupit? Predosla lekarka mi stale vravela, ze sosovky maju byt take silne, ake som mala namerane na pristroji a okuliare odporucala slabsie. Pretoze su dalej od oci, a aby to netahalo oci. No novy lekar vravel celkom opacne, ze okuliare majuu byt take ake nameral pristroj a sosovky trochu slabsie prave kvoli tomu, ze su priamo na oku. Kto ma teraz pravdu??? Prosim Vas o odpovede pripadne o vase skusenosti. Dakujem pekne. Martina

damian

No, myslim, ze som vam dal dostatok info., aby ste mali aky taky obraz o probleme a co sa okrem ortodoxnych intervencii da urobit. Ja pre nedostatok casu tu budem prispievat len obcas. Informacie, knihy, internetove stranky su plne informacii o tom, ako napravit zrak. Tak studujte.

damian

Vidim, moja ....... hovori, ze lepsie vidi zo sosovkami. Avsak, robi cviky, aby ich nemusela nosit. Casto si ich preto nenasadi.

vidim

damian, aky mas nazor na sosovky? su aj tie podla teba zle? preco sa trapit a namahat si zrak, ked si mozem dat sosovky a normalne vidim??

nikaaaaaa

no ja mam minus stvorky a neviem, ako by som mohla s treningom oci zacat, ak sa bez okuliarov bezne nezaobidem. na telke mam uz aj s okuliarmi problem vidiet nejake male pismenka. inak, damian, prosim ta, ta kniha, ktoru si spominal sa da normalne zohnat v knihkupectvach?? pozerala som aj na nete, tam som ju nenasla, ale zaujimalo by ma to. ake mam myslis sance pomoct si, ked som kratkozraka?????

monika9

ja normalne fungujem cely zivot bez okuliarov,zakladka,gympel,vysoka,praca...
bola som aj na pristroji aj som citala...od malicka som mala problemy so zrakom ale nijako to neovplyvnuje moj zivot ale take male pismenka do dialky nevidim,v obchode ako preco,som v pohode a busom ci metrom je to tiez ok