Nechajte svoje nohy rozprávať

Vedeli ste, že ak je žene niekto sympatický, budú jej chodidlá ukazovať práve jeho smerom? A naopak - “noha cez nohu“ je u žien typickým symbolom obranného postoja. Pri mužoch stojí za povšimnutie mierne rozkročený postoj, ktorý symbolizuje sebaistotu a vyrovnanosť. Už z toho je jasné, že rovnako ako Vaše ruky, aj nohy sú Vašou vizitkou.

Vedeli ste, že ak je žene niekto sympatický, budú jej chodidlá ukazovať práve jeho smerom? A naopak - “noha cez nohu“ je u žien typickým symbolom obranného postoja. Pri mužoch stojí za povšimnutie mierne rozkročený postoj, ktorý symbolizuje sebaistotu a vyrovnanosť.

Už z toho je jasné, že rovnako ako vaše ruky, aj nohy sú Vašou vizitkou. Iba s pravidelnou regeneráciou dosiahnete ich dokonalý vzhľad a stav.

Aby váš krok nebolel a vy ste si mohli dopriať elegantné lodičky, vysnívané čižmy či lyžiarky, doprajte si intenzívnu starostlivosť. Hebké chodidlá bez stvrdnutej pokožky nemusia byť len snom! A ešte sa Vám aj poďakujú.

Nohy zohrávajú v ľudskom živote zásadnú úlohu. Zdravé sú pre nás samozrejmým nástrojom na pohyb. Krásne zase symbolom atraktívnych žien. Zdravie nôh a ich pôvab začína predovšetkým pri chodidlách.

Hydratované a pestované chodidlá sú podmienkou radosti z pohybu a spokojnosti sama so sebou. Vaše chodidlá sú však v nastávajúcom zimnom období omnoho viac vystavené záťaži než kedykoľvek inokedy. Pevná zimná obuv, nízke teploty, spoločenské aktivity znamenajúce stráviť celú noc na vysokých podpätkoch a v neposlednom rade množstvo zimných športov dávajú Vašim chodidlám poriadne zabrať.

Ako vzniká suchá a popraskaná koža a ako s ňou bojovať?

Jedným z faktorov vzniku suchej kože môže byť namáhanie nôh vďaka fyzickej záťaži alebo športu, vplyv môžu mať tiež tzv. dráždivé faktory ako je napríklad nevhodná obuv. Určitú úlohu tiež hrajú nízke teploty alebo tzv. „vyluhovávanie“ nôh vodou. V niektorých prípadoch zohrajú svoju úlohu takisto dispozície k chorobám a tvrdým pätám.

Dôsledkom týchto faktorov môže byť vysušená až hrubá koža, pleť stráca svoju elasticitu, dôjde k popraskaniu a vzniku trhlín. Pre človeka to môže byť veľmi bolestivé, spôsobuje to dyskomfort pri chôdzi.Pravidelná a celoročná starostlivosť sa vypláca, chodidlám poskytnete dostatočné pohodlí, ktoré si zaslúžia aj v období zimných mesiacov,“ upozorňuje dermatovenerologička MUDr. Tatiana Pavlusová.

Ako docieliť pestovaný vzhľad chodidiel?

Podľa odporúčanípediatrických spoločnostímusí so starostlivosťou o chodidlá začať každý sám od seba. Základom kvalitného ošetrenia je domáca starostlivosť. Okrem základných nevyhnutností ako je natretie nôh krémom, existuje mnoho odporúčaní a rád. Vaše nohy si zaslúžia používanie kvalitných prípravkov. Užitočná a navyše aj lahodná je kúpeľ nôh. Pomáha zmierniť opuchy, zlepšiť prekrvenia a zmäkčiť pokožku. S obsahom vonných silíc dosiahnete maximálnu relaxáciu a prevoniate celý byt. Po kúpeli je vhodné jemne vmasírovať výživný krém na suché a poškodené chodidlá.

Pokiaľ nenavštevujete pravidelne pediatra, nemali by ste jedenkrát týždenne zabudnúť na zahladenie pokožky na pätách. Tá dostáva poriadne zabrať, kože je na nich veľmi napnutá a v určitých situáciách i veľmi silná, prípadne so sklonmi k praskaniu. V takomto prípade musíte päty zabrúsiť vhodnou rašpličkou. Najskôr očistite päty na sucho a potom je osprchujte. Na popraskané miesta aplikujte krém na rozpraskané päty.