Neviditeľná zbraň

Naučte svoju bielizeň hovoriť rečou vášho tela.
Spodná bielizeň síce nie je to najdôležitejšie na svete, no má k tomu veľmi blízko! Mala by byť podstatnou súčasťou šatníka každej modernej ženy. Veď nie nadarmo sa vraví - spodná bielizeň je druhá koža človeka. Ešte stále sa však medzi nami nájdu také, ktoré bielizeň podceňujú s tým, že ju nie je vidieť. To je omyl, milé dámy! Kvôli nesediacej podprsenke či rysujúcim sa nohavičkám aj ten najlepší outfit stráca svoje kúzlo, nehovoriac o vašej sebadôvere.

Ak už preferujete čistú bavlnu, satén alebo čipky, neupúšťajte z nárokov týkajúcich sa prepracovanosti detailov, kvalitných materiálov a v neposlednom rade správnym veľkostiam a strihom. Podprsenky, tielka či nohavičky sú vašou najintímnejšou a celodennou súčasťou. Venujte im preto zaslúženú pozornosť!

Na jar a leto sa mení prakticky celý šatník ženy. Z tmavých a hrubších odevov sa prechádza k svetlým a tenším materiálom. Tomuto trendu podlieha aj spodná bielizeň. V kurze stále zostávajú klasické farby – biela, telová či smotanová, ktoré sú z hľadiska účelovosti v tomto období veľmi obľúbené. Dobre sediaca biela podprsenka spolu s ladiacimi nohavičkami by žiadnej z nás nemali chýbať. Dajú sa kombinovať prakticky s hocičím a v prípade núdze poskytnú záruku istoty pre ich nositeľku.

V dnešnej dobe nie je problém spojiť praktickosť spodnej bielizne spolu s jej stylingom a štýlovosťou. Zvýšenú pozornosť treba venovať výberu materiálu. Ten by mal spĺňať hygienické normy, aby sa predišlo rôznym zdravotným problémom a zároveň musí byť príjemný na dotyk.

1) Spodná bielizeň

Pred uvedením akéhokoľvek typu spodnej bielizne na trh prebiehalo prísne testovanie, kedy dobrovoľníčky podprsenku nosili viac ako 200 hodín, aby mohli byť odstránené všetky prípadné nedostatky.

### 2) Spodná bielizeň s bezšvovým spracovaním okrajov

Spodná bielizeň má špeciálne okraje, vďaka ktorým sa nelepí a umožňuje voľný pohyb aj v tesnom oblečení.

Správna podprsenka nie je len záležitosť módy, ale tiež zdravia. Spodná bielizeň je v bezprostrednom styku s pokožkou, a preto by nemala spôsobovať podráždenie. Použité elastické látky by nemali obsahovať latex a všetky kovové zapínania by mali byť bez niklu.

Poznáte ten správny strih pre vaše krivky?

Správne zvolený typ spodnej bielizne dokáže zvýrazniť prednosti postavy, zakryť resp. korigovať jej nedostatky a spoľahlivo vás sprevádzať deň čo deň a v každej situácií. Jej výberu treba venovať dostatok času a trpezlivosti, vyskúšať viacero typov a druhov, pokiaľ nenájdete tú skutočne pravú na vašu postavu. Mýtus veľkosti 75B spôsobuje, že viac než polovica z nás nosí nesprávnu veľkosť podprsenky. Nenechajte sa ním ovplyvniť – pre pocit pohodlia a s ním súvisiaci sebavedomý postoj predsa trocha námahy stojí.

„Dokáže to, po čom mnohé ženy iba túžia“. Základom šatníka je dobre sediaca podprsenka, ktorá nespôsobuje nepríjemné zárezy na pokožke, ale naopak poskytuje vašim prsiam dostatočnú podporu pri akejkoľvek činnosti po celý deň. Takúto službu ocenia najmä majiteľky košíkov vo veľkostiach C, D a väčšie čísla. V tomto prípade je najdôležitejšou časťou podprsenky zadný diel, ktorý musí správne sedieť a vyzdvihovať prsia. Spodná časť košíčkov by mala byť spevnená. Novinkou na trhu sú takzvané minimizery, ktoré prsia nielen pekne tvarujú, ale svojim strihom a použitými materiálmi ich dokážu zmenšiť až o jedno číslo.

3) Podprsenka pre väčšie veľkosti

Podprsenky pre väčšie veľkosti okrem stabilnej podpory poprsia vyhladzujú nežiaduce nerovnosti na chrbte – ideálne pre každodenné nosenie.

### 4) Podprsenka s kosticami

Jemne priesvitná podprsenka s kosticami poskytuje optimálny komfort nosenia aj pre väčšie veľkosti: šírka ramienok a zapínania sa zväčšuje úmerne k veľkosti košíčkov. Ramienka sú nastaviteľné do dĺžky. Perfektne sedí vďaka elastanu.

Športová podprsenka je nenahraditeľným kúskom pre každú modernú, športujúcu ženu. Správnym cvičením a životosprávou sa dá docieliť vytúžený vzhľad pŕs, no ak sú pri športových aktivitách prsia nechránené a vystavené prudkým otrasom, gravitácia sa postará o neželaný efekt. Riešením je jemná a ľahká podprsenka, ktorá pri športe neprekáža, no zároveň ich drží pevne na svojom mieste.

5) Športová podprsenka

Špeciálny strih a široké ramienka poskytujú pocit pohodlia pri akomkoľvek športe. Materiál nedráždi pokožku.

### 6) Mäkká podprsenka pre majiteľky menšieho poprsia

Podprsenka sedí ako druhá pokožka vďaka napletenému elastickému lemu. Je obzvlášť pohodlná, mäkká a % polyamid, 6 % elastan.

Nohavičky. Pod týmto slovom si môžeme predstaviť pekný kúsok dámskej spodnej bielizne, klasické bavlnené nohavičky či tangá. Na našom trhu však nájdeme oveľa viac druhov - pre tento malý kúsok látky existuje vo svete množstvo rôznych pomenovaní a veľa rôznych delení. Preto nie sú nohavičky ako nohavičky.

Vyrábajú sa z celej škály materiálov - saténové, hodvábne, bavlnené, nylonové, čipkované, latexové, kožené, háčkované, z lycry či polyesteru. Celosvetové delenie nohavičiek vychádza z angličtiny a rozlišuje nasledovné druhy:

Briefs (nohavičky) je pomenovanie najmä pre vysoké nohavičky. Siahajú do pása, resp. tesne pod pupok a zakrývajú celú zadnú časť tela. Zo všetkých druhov sú najplnšie, spotrebujú najviac látky.

Boyleg alebo boyshorts (panty nohavičky) boli navrhnuté podľa mužskej spodnej bielizne. Sú rovné, nie vykrojené. Pripomínajú priliehavé šortky. Známe sú aj zoštíhľujúce, tvarujúce nohavičky vyrobené zo strečového materiálu.

Hipsters (bedrové nohavičky) sú nízke, položené na bokoch a zvyknú mať pri bokoch pásik, napríklad z čipky alebo iného maateriálu.

Tangá odhalia zo všetkých druhov najviac. Vzadu ich tvorí úzky, takmer neviditeľný pásik. Na bokoch aj vpredu je väčšinou len kúsok látky, ktorý pokrýva naozaj iba to najnutnejšie.

7) String tangá

Z mäkkého, jemného materiálu Microtouch s hodvábnym leskom. Ploché zakončenia robia tangá nebadateľnými ani pod priliehavým oblečením. Vhodné sú najmä pod úzku sukňu, šaty alebo nohavice. Každá sebavedomá žena sa v nich nájde. S elastanom: perfektne sedia a príjemne sa nosia.

### 8) Panty nohavičky

Očarujúce trio z mäkkého, jemného materiálu Microtouch s hodvábnym leskom. Ploché zakončenia ich urobia neviditeľnými. Panty strih pripomínajúci šortky dokáže zamaskovať aj drobné nedostatky postavy.

9) Klasické nohavičky

Najobľúbenejší a najčastejší strih pre každú postavu. Štíhle symetrické postavy vyniknú v nohavičkách s vysokým aj so zníženým pásom a s vysokým vykrojením, opticky predlžujúcim nohy. Plnoštíhlym dámam sa zase odporúčajú strihy s vyšším pásom a s miernym vykrojením. Perfektne sedia a príjemne sa nosia vďaka elastanu a mäkkého jemného materiálu Microtouch s hodvábnym leskom.

### 10) Bokové nohavičky

Spájajú pohodlný strih s pravou ženskou rafinovanosťou. Jemne priesvitné, jemné a mäkké. Perfektne sedia a príjemne sa nosia.

Sťahujúce, tvarujúce a zoštíhľujúce nohavičky

11) Nohavičky formujúce líniu

Vďaka dokonalému strihu a použitým materiálom formujú líniu presne podľa želania ich nositeľky.

### 12) Nohavičky Body Forming

Zázračne vytvarujú štíhlu postavu. Úplne bezšvové riešenie zabezpečuje neviditeľný vzhľad a dokonalý efekt. Perfektne sedia a príjemne sa nosia vďaka elastanu, doplneného rôznymi pletenými časťami.

Body, korzety, kombiné a košielky

13) Body Firm Control

Body sú vhodné nielen pre moletnejšie ženy, ktoré radi chodia v krásnej, pohodlnej a najmä funkčnej bielizni. Dokonalý strih a perfektný materiál sú hlavným predpokladom korektúry postavy. Môžu sa nosiť aj ako súčasť vrchného oblečenia, v rôznych farbách, vzoroch a s rôznymi typmi výstrihov.

### 14) Kombiné - priliehavé, pohodlné s "neviditeľnými" bezšvovými okrajmi

Predstavuje tvarovaciu bielizeň, ktorá vhodne zdôrazní ženskú postavu. Neporovnateľne pohodlná a aj pod priliehavým oblečením takmer nebadateľná. Bezšvové spracovanie s rôzne pletenými časťami. S odnímateľnými a nastaviteľnými priesvitnými a telovými ramienkami na výmenu: ideálne pre šaty s voľnými ramenami na prichádzajúce letné obdobie. Perfektne sedí a výborne sa nosí vďaka elastanu.

Trendy leto 2009

Začína čas svetlých farieb! Trendom leta sú jednoznačne farby jasnej ružovej, fialovej, tyrkysovej, modrej, žltej, zelenej, spolu s klasickou osvedčenou trojkou biela, telová či smotanová. V letných mesiacoch taktiež rastie popularita bezšvovej spodnej bielizne telovej farby, ktoré dokonale kopíruje postavu a nepresvitá ani cez tenké blúzky alebo nohavice.

### 15) Priliehavá podprsenka s nohavičkami telovej farby

16) Push-up podprsenka telovej alebo bielej farby

### 17) Podprsenka a nohavičky v módnej žltozlatej farbe ### 18) Absolútne trendy podprsenka a nohavičky v zelenej a bielej farbe