Deň narcisov – deň boja proti rakovine

Dnes, 16. apríla, si väčšina z nás kúpila narcis a pripla si ho na kabát, či tašku. Prejavili sme tým sympatie s Ligou proti rakovine, ktorá sa snaží upriamiť našu pozornosť na problematiku rakoviny. Preto Vám ponúkame sériu článkov na túto problematiku, ktorým sa oplatí venovať čas.
**Nečakajte na prvé príznaky - rakovina prsníka**
[[
](sz/content/674-38649/necakajte-na-prve-priznaky-rakovina-prsnika.html)
[Nečakajte na prvé príznaky - rakovina prsníka](sz/content/674-38649/necakajte-na-prve-priznaky-rakovina-prsnika.html)
(ZDRAVIE.sk z ONKO magazínu) Až 83 % žien na Slovensku sa „dobrovoľne“ vystavuje riziku, že sa u nich rakovina prsníka odhalí príliš neskoro. Neabsolvujú totiž preventívne prehliadky u gynekológa napriek tomu, že na to majú zo zákona bezplatný nárok..
**Karcinóm prsníka (zhubný nádor prsníka)**
[[
](sz/content/461-30474/karcinom-prsnika-zhubny-nador-prsnika.html)
[Karcinóm prsníka (zhubný nádor prsníka)](sz/content/461-30474/karcinom-prsnika-zhubny-nador-prsnika.html)
Karcinóm prsníka je zhubný nádor prsníka. Je najčastejším zhubným nádorom žien. Najčastejšie postihuje ženy vo veku okolo 50 rokov. Môže sa vyskytnúť aj u mužov. Vzniká nadmerným nekontrolovateľným delením buniek mliekovodov alebo lalôčikov. Vyvíja sa zdĺhavo, väčšinou aj niekoľko rokov.
**Rakovina semenníka**
[[
](sz/content/753-41016/rakovina-semennika.html)
[Rakovina semenníka](sz/content/753-41016/rakovina-semennika.html)
Rakovina semenníka sa vyskytuje najčastejšie u mladých mužov po puberte. U mužov vo veku 15-35 rokov je na prvom mieste zo všetkých zhubných nádorov. Dobrou správou je, že zhubné nádory semenníka veľmi dobre reagujú na onkologickú liečbu a v súčasnosti vieme úplne vyliečiť až 95% z nich.
**Rakovina prostaty**
[[
](sz/content/753-41892/rakovina-prostaty.html)
[Rakovina prostaty](sz/content/753-41892/rakovina-prostaty.html)
Rakovina prostaty patrí v súčasnosti spolu s nádormi pľúc a hrubého čreva medzi najčastejšie nádorové ochorenia mužov. Postihuje predovšetkým mužov po 50-tke, pričom so stúpajúcim vekom sa jej výskyt výrazne zvyšuje.
**Výživové doplnky proti rakovine?**
[[
](sz/content/728-37193/vyzivove-doplnky-proti-rakovine.html)
[Výživové doplnky proti rakovine?](sz/content/728-37193/vyzivove-doplnky-proti-rakovine.html)
Výživa je neoddeliteľnou súčasťou liečby rakoviny. Pomáha prekonať ťažkosti s únavou, malátnosťou, podporuje imunitu, predchádza výživovým nerovnováham a nedostatkom a koriguje ich, kontroluje hmotnosť, zabraňuje vypadávaniu vlasov a podporuje opornú sústavu.
Najčítanejšie články