Svetový deň pohybom ku zdraviu

Nedostatok pohybu poznačilo zdravie moderného človeka. Jedným z ústredných alarmujúcich programov dnešnej civilizovanej spoločnosti je motivovať ľudí k pravidelnému, dennému cvičeniu, ako prevencii a terapii a poskytovať individuálne poradenstvo v tomto smere.

Pravidelný pohyb pôsobí nielen na telo, ale aj na myseľ a emócie a v primeraných dávkach má uzdravovací charakter. Úrad verejného zdravotníctva v spolupráci s poisťovňou UNION a magistrátom hlavného mesta Bratislavy pripravili na 10. máj bohatý program zameraný na športové súťaže a hry ako pre malých aj veľkých..... tak s na vás v tento deň tešíme.

**Pozvánka** **10. máj – Svetový deň pohybom ku zdraviu**
Poďme sa hýbať ..... .. slniečko už vychádza.. poďme sa podeliť o jeho prvé lúče v priestoroch námestia Primaciálneho paláca.....

Privítame hlavne rodičov s deťmi, pre ktorých sú pripravené veselé pohybové súťaže s malými odmenami. Pre starších je pripravený program spojený s krátkou prednáškou a diskusiou na tému „Zdravý pohyb a prevencia úrazov“. V krátkych ukážkach predvedieme cviky metódy pilates zamerané na chrbticu.

Kde:
Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
Trnavská cesta 52
P.O.Box 45
826 45 Bratislava

Usporiadateľ akcie:
Zdravotná poisťovňa UNION
Kancelária – magistrát staré mesto Bratislava
Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky

Program: (Bude sa odvíjať na základe počasia)

**Čas:** **Program pre dospelých** **Program pre deti a rodičov s deťmi**
10:30 – 12:30 hod. meranie tlaku krvi, obvod pása, BMI, smokerlyzer, spirometria a odborné poradenstvo (ÚVZ SR, UNION) 11:00 – 12:30 hod. Súťaže pre deti
13:00 – 14:00 hod. Beseda na tému **„Zdravý pohyb a prevencia úrazov“** spojená s ukážkami zameranými na cvičenia na chrbticu.
14:00 – 15:00 hod. Cvičenie Pilates 14:00 – 16:30 hod. Súťaže pre deti
15:00 – 16:30 hod. meranie tlaku krvi, obvod pása, BMI, smokerlyzer, spirometria a odborné poradenstvo (ÚVZ SR, UNION) Program je určený pre deti školského a predškolského veku. V priebehu aktivít si môžu deti kresliť okrem iného aj na motív „Ako vidím svojho rodiča, starého rodiča sa hýbať“.