Trápia vás uši plné vody, štikútka alebo zarastajúce chĺpky? Takto sa ich zbavíte.

Síce sa s nimi dá existovať, no život dokážu poriadne znepríjemniť. Malé otravné telesné problémy ako otlaky, popraskané pery či zarastajúce chĺpky vás však nemusia privádzať do zúfalstva, ak im buď dokážete predísť alebo sa ich jednoduchým spôsobom zbaviť.

voda v ušiach

Zdroj foto: Shutterstock.com

Uši plné vody

Často stačí potriasť naklonenou hlavou, kým si voda nájde cestu von. Niekedy môže pomôcť fén, ale pozor, držte ho niekoľko centimetrov od ucha. Aby ste zabránili poraneniu, nesmie byť ani príliš horúci, ani príliš hlučný.


Prečítajte si tiež:

Týchto 10 nepríjemností poznajú všetky ženy. Ako si pomôcť?

Štikútka

Pri tomto nepríjemnom probléme by mali pomôcť staré známe triky, ako napiť sa vody v predklone či zadržanie dychu. Ak nezaberie ani to, štikútka by mala sama od seba prejsť za niekoľko minút. Ak trvá dlhšie ako tri hodiny a ťažko sa vám dýcha či prehĺta, treba vyhľadať lekára.

Sucho v ústach

Ak máte sucho v ústach, vaša prvá cesta by mala samozrejme smerovať k vodovodnému kohútiku. Pomocníkom môže byť žuvačka či cukrík a rozhodne sa vyhýbajte kofeínu a fajčeniu, ktoré ústa ešte viac vysušia. Rôzne prostriedky predávajú aj v lekárni.

Otlaky

Najlepšie je jednoducho nechať ich tak. Ak je otlak naozaj veľký a potrebujete ho prepichnúť, vaše ruky by mali byť čisté a ihla sterilná. Rozhodne sa nesnažte odtrhnúť ho, rana sa znečistí a čaká vás nepríjemná bolesť.

Stuhnutý krk

Všetci to poznáme – bolesť krku po dlhom sedení pri počítači či po tom, ako ste sa zle vyspali. Skúste si v práci dávať pozor na to, aby ste mali stoličku, stôl, počítač a klávesnicu v takej polohe, aby sa vám pracovalo pohodlne. Doma bude lepšie, ak si svoj laptop položíte na stôl, nie do lona, kde sa k nemu musíte nakláňať. V prípade, že na tieto preventívne opatrenia zabudnete, môže pomôcť masáž.

Popraskané pery

Preventívne by ste sa mali vyhýbať suchému vzduchu a priveľkému chladu alebo slnku. Pokožka na perách je totiž veľmi citlivá a rýchlo sa dehydruje. Oblizovanie nepomôže, práve naopak, bude to ešte horšie. Radšej si kúpte kvalitný balzam na pery. Ak vás ochráni aj pred UV žiarením, je to ďalšie plus.

Stŕpnuté nohy

Nohou alebo rukou krúžte aj napriek tomu, že to bude chvíľu nepríjemné. Ak problém pretrváva, môžte mať problém s prekrvovaním končatín alebo nervami a mali by ste zájsť za lekárom.

Zarastajúce chĺpky

Keďže s odstraňovaním chĺpkov sa väčšina dám zrejme nebude chcieť rozlúčiť, jediným riešením je prevencia. Preto skúste rôzne krémy a predtým, ako sa začnete holiť, krúživým pohybom jemne trite pokožku vlažným mäkkým uterákom. Ak je zarastených chĺpkov menej, je tu ešte jedno nie veľmi lákavé riešenie – môžete ich skúsiť spod kože dostať čistou ihlou. Dôležitá je však opatrnosť.


Prečítajte si aj tento článok:

Týchto 10 nepríjemností poznajú všetky ženy. Ako si pomôcť?