Ružové papuče pre Deň nádeje - 18.5.2013

Tlačová správa
Pozvánka na podujatie Združenia pacientov s ochorením sclerosis multiplex Nádej pri príležitosti Svetového dňa sklerózy multiplex pod názvom Deň Nádeje.

Združenie pacientov s ochorením sclerosis multiplex Nádej pripravuje každoročne pri príležitosti Svetového dňa sklerózy multiplex podujatie Deň Nádeje. Ten tohtoročný sa ponesie v znamení ružových papúč a zaujímavého programu.

V sobotu 18. mája 2013 sa od 14,00 hodine budú môcť obyvatelia a návštevníci Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí bližšie zoznámiť s ochorením sclerosis multiplex a s problémami, ktoré pacienti s týmto chronickým nevyliečiteľným ochorením majú.

Spoločnou myšlienkou akcie bude: vykročme v ružových papučiach správnym smerom. K dispozícii budú ružové papuče pre všetkých SM pacientov, ktorí sa akcie zúčastnia. Vývoj v oblasti nových liekov ide stále dopredu a na európsky trh prichádzajú viaceré nové lieky slúžiace na liečbu sclerosis multiplex vo vyšších štádiách. Ružové papuče symbolizujú nádej pre pacientov, že budú môcť vykročiť ako nevyliečiteľní optimisti do budúcnosti. Ostatní si budú môcť papuče aj so šibalskými očami a prekrásnym úsmevom zakúpiť.

Hviezdoslavovo námestie ozdobí dvojmetrový anjel vyrobený špeciálnou technológiou z papiera pacientmi v chránenej dielni. Táto netradičná socha vznikla v spolupráci Združenia sclerosis multiplex Nádej a priateľov zo združenia České motalinky. Aby sa mohli všetci pacienti schovať pod krídla anjelov, budú k dispozícii aj menší anjeli, ktorí budú na predaj.

V rámci programu si návštevníci budú môcť vyskúšať aj jedinečný oblek, ktorý slúži na imitáciu pohybových problémov ľudí postihnutých sclerosis multiplex. Oblek si bude môcť vyskúšať každý, kto bude mať odvahu zistiť, aké je to žiť s týmto ochorením. Podporiť akciu aj pacientov so sclerosis multiplex prídu aj ďalšie občianske združenia.

Po skončení oficiálneho programu sa môžu návštevníci tešiť aj na vystúpenie skupín Gipsy Cave a vystúpenie hudobnej skupiny Kochanski, ktorú vedie syn populárneho muzikanta a zakladateľa skupiny Lojzo Mariana Kochanského Marek.

Deň Nádeje ako sviatok všetkých nevyliečiteľných optimistov sa koná pod záštitou primátora hlavného mesta SR Milana Ftáčnika a starostky Starého mesta Tatiany Rosovej.

Združenie SM Nádeje Vás pozýva na podujatie Krok so sklerózou multiplex - Deň nádeje

Na čo sa môžeme tešiť:

  • Katka Ščevlíková s doprovodom
  • Veselo a srdečne spieva skupina Gipsy Cave
  • Oblečte sa do sklerózy multiplex - špeciálny oblek imitujúci ochorenie - skúste si pocit v koži pacienta aj vy
  • Bailadora - tanečná skupina tancuje pre radosť
  • Námestie rozospieva hudobná skupina "kochanski"