VIDEO: Viete, ako prebieha artroskopia kolena?

Najpresnejšou a najvýhodnejšou metódou pri poškodení kolien je artroskopická metóda. Jednou z výhod tejto metódy je malá invazívnosť zákroku, z čoho vyplýva, že pacient nemusí byť hospitalizovaný v nemocnici. V USA takýmto spôsobom operuje až 90% pacientov, v Nemecku je to okolo 70 - 80% pacientov.

Artroskopia je moderná liečebná a diagnostická metóda, pri ktorej sa do mäkkej časti kĺbu zavádza artroskop - tenký optický nástroj, ktorý pomocou malej kamery prenáša obraz z kĺbu na monitor. Artroskop má priemer 2,5 až 5 milimetrov, čiže zanecháva po zákroku len malú ranku. Výhodou je pomerne krátky čas zákroku i následného hojenia, malé poškodenie okolitých zdravých tkanív i menšia pooperačná bolesť.

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.

ROBERTO1

zaujal ma velmi clanok o atroskopii pretoze som zacal mat problem s kolenom a neviem aky dalsi postup liecbi nastane.preto by som sa chcel poradit s prislusnym specialistom nato.bolo by to mozne?Dakujem.

Andy Kmec

Dobry den. Zaujimavy príspevok :-)Bol som na operácii kolena a našťastie dopadla dobre. Absolvoval som ju v Brne a tam mi personál vravel, že najvítanejším pomocnikom proti bolesti je wobenzym. Aj u nás ale máme dobrých odborníkov napriklad v V Bratislave a Bystrici sa ku mne pri vyšereniach spraávali maximálne ľudsky a profesionalne