Alergia z tetovania

Krásne tetovanie často krát preváži riziko infekcie, prípadne iných zdravotných komplikácii, o čom svedčí široké spektrum ľudí s trvalým zdobením tela, ktorí ochoreli. Šikovný ťah je preskúmať si svoje potenciálne tetovacie štúdio, aby ste vedeli, či dodržiavajú všetky bezpečnostné opatrenia a boli ste chránení pred infekciou a inými patogénmi a chorobami.

Krásne tetovanie často krát preváži riziko infekcie, prípadne iných zdravotných komplikácii, o čom svedčí široké spektrum ľudí s trvalým zdobením tela, ktorí ochoreli.

Šikovný ťah je preskúmať si svoje potenciálne tetovacie štúdio, aby ste vedeli, či dodržiavajú všetky bezpečnostné opatrenia a boli ste chránení pred infekciou a inými patogénmi a chorobami. Okrem toho, že si domov prinesiete bolestivý zážitok, tetovanie to byť nemusí. V zriedkavých prípadoch totiž koža môže odmietnuť tetovací atrament.

Odmietnutie

Telo odmieta veci tým, že si vytvorí alergickú reakciu na látky, ktoré zaregistruje ako škodlivé, a to aj v prípade, ak je látka úplne bezpečná. Príznak toho, že pokožka odmieta tetovací atrament je zvyčajne svrbiaca červená vyrážka v oblasti tetovania. Alergické reakcie na tetovací atrament sú vzácne, ale môžu sa objaviť aj roky po tom, čo ste na tetovanie už aj zabudli. Niekedy pomôžu lieky, no často koža reaguje prehnane aj vznikom jaziev.

Alergické reakcie

Ľudia môžu negatívne zareagovať na niektoré z používaných látok v atramentových pigmentoch. Tie totiž obsahujú kadmium, ortuť alebo iné látky a zlúčeniny, ktoré orgány niektorých ľudí považujú za škodlivé. Červená farba je jedným z najväčších vinníkov alergických reakcií. Obsahuje totiž iné komponenty, čo spôsobuje vyššie percento odmietnutia.


Prečítajte si tiež:

Laser dokáže účinne odstrániť vaše nechcené tetovanie

Dokonalé líčenie vďaka permanentnému make-upu


Schválené pigmenty

Tetovacie farby sa dodávajú v obrovskej palete farieb, od modrých cez banánovo a krémovo žlté, až po rubínovo červené a strieborné. Na trhu existuje viac ako 50 rôznych pigmentov. To však neznamená, že ak sú všetky pigmenty schválené, nemôže dôjsť k nežiaducej reakcii.

Ako sa dať tetovať na skrytom mieste?

Nie každý, kto má tetovanie ho chce predvádzať ako umelecké dielo na verejnosti. Tetovanie je trvalé, aj vzhľadom k tomu by sa jeho miesto malo vyberať veľmi starostlivo. Časť, ako je vaše brucho môže byť považovaná za skryté miesto v zime, ale v lete na dovolenke, môže byť viditeľné pre všetkých ostatných. Váš životný štýl sa môže časom meniť, čo má za následok, že nemusíte mať rovnaký vzťah k vášmu tetovaniu povedzme o desať rokov.

V prvom rade si dobre premyslite obsah a veľkosť tetovania. Tento základný výber vám pomôže určiť, kde na budete najvhodnejšie. Napríklad, hviezda o veľkosti mince vyzerá sexi na boku a môžete ju skryť aj pod plavky. Hviezdu veľkosti pomaranča neskryjete ani v trojke podprsenke.
Vytlačte si obrázok svojho tetovania. Pokojne si ho priložte na miesto, kde by ste ho chceli mať a sledujte. Páči sa vám práve tam umiestnené? Jeho vzhľad, veľkosť?

Váš šatník pravdepodobne zahŕňa oblečenie, v ktorom sú vidieť vaše boky, rebrá, stehná, paže a brucho. S tetovaním, ktoré chcete zakryť si budete musieť nakúpiť aj nové oblečenie. Ak vám začne tetovanie za uchom prekážať, lebo je moc nápadné a viditeľné, budete si musieť zase nechať narásť vlasy.