VIDEO: Permanentný make- up, dokonalé líčenie

Každá žena túži vyzerať upravene za každých okolností. Hlavne nech jej vzhľad pôsobí dobre, prirodzene a pokiaľ je to možné, bez väčšej námahy. Ak aj vy túžite po dokonalom tvare a farbe obočia, prirodzene zvýraznených očiach a dokonalých perách, permanentný make- up je pre vás ideálnym riešením. Dokonale nahrádza líčenie dekoratívnou kozmetikou a šetrí pritom drahocenný čas.

Čo je to permanentný make- up?

Permanentný make-up je kozmetické tetovanie, ktorým môžeme dokonale vykorigovať drobné nedostatky krásy. Ide o vpravovanie prírodných mikropigmentov do vrchných vrstiev pokožky špeciálnym prístrojom a ihlou, nie však hlbšie ako 1,2mm, čo je podstatne menej ako pri klasickom tetovaní.

Aký rozdiel je medzi klasickým tetovaním a permanentným make- upom?

Pri klasickom tetovaní, kedy sa používajú väčšinou syntetické farby sa vpravujú pigmenty do hĺbky 2-3mm, čiže do strednej vrstvy kože, v ktorej sa ukladajú prakticky natrvalo. Jeho prípadné odstránenie má negatívne následky v podobe jaziev, narozdiel od permanentného tetovania, ktoré je možné predčasne odstrániť bez trvalých estetických následkov.

5 Anti-age tipov pre vašu pleť

Na čo si dať pozor?

Mikropigmenty používané na permanentný make-up, by mali byť zložené výlučne z prírodných mikročastíc bez chemického zaťaženia, a to predovšetkým kovov, ktoré spôsobujú rôzne kožné alergie. Svojim zložením by preto mali mikropigmenty zabezpečiť farebnú stálosť a zdravotnú nezávadnosť. Dnešný obchodný trh ponúka nespočetné množstvo napodobenín originálov rôznych značiek. Avšak používanie týchto prípravkov na aplikáciu do pokožky môže mať fatálne následky na zdravie zákazníčok.
"Každá kozmetička by mala dbať pri výbere značky predovšetkým na kvalitu prípravkov, nie na kvantitu za vidinou rýchleho zisku na úkor zdravia. Ja pri svojej práci používam výlučne osvedčené certifikované mikropigmenty, ktoré sú hypoalergénne, výborne znášané, farebne stále a dlhotrvácne. K tomu, aby bol konečný výsledok permanentného tetovania naozaj dobrý, nestačí mať len patričné skúsenosti, ale i kvalitný tetovací strojček a predovšetkým estetické cítenie. Keďže ide o kozmetický zákrok, pri ktorom je narúšaná integrita ľudskej kože, kladiem maximálny dôraz na čistotu a hygienu pri práci," hovorí Veronika Kocianová.

3 rýchle cviky na zoštíhlenie škaredého podbradku

Pre koho je permanentý make- up určený?

Permanentné tetovanie je procedúra určená najmä ženám, na skrášľovanie prevažne v oblasti tváre, ale i mužom, ktorí ho využívajú najmä pri kamuflovaní nedostatkov, ako je plešatosť, albíni na zvýraznenie očí a obočia. Účelom permanentného tetovania nie je niekoho zmeniť, ale len zvýrazniť prirodzenú krásu a vykorigovať drobné nedostatky, ako sú jazvičky a poruchy pigmentácie pier napr. po často opakujúcich sa herpesoch, asymetria obočia, alebo úplne vypadaných chĺpkov obočia, po rôznych rekonštrukčných chirurgických operáciách napr. pŕs, pier a podobne.

Macko ZZS

Väčšiu blbosť som ešte nepočul. Váž. pani Veronika Kocianová, máte vyštudovanú zdravotnú školu a 6 rokov praxe vo farmaceutickej oblasti. Radíte tu dievčatám a ženám, ako a čo nanášať na tvár? Za tu Vašu demenciu by ste sa mala hanbiť! Keď ste to čo opisujete, mala by ste vedieť ako predchádzať používaniu Make-Upu!
Na miesto toho by ste mala učiť nie len dievčatá a ženy, že správne predísť "škaredou" pokožkou sa dá zdravou stravou. Kde sa podela tá Vaša ženská hrdosť že si necháte na seba nalíčiť chemický upravovaný piesok?
p. Veronika asi nevie alebo je tak dementná že nechce vedieť čo je to prirodzená krása!

Dana Cvengroschová

Macko, ty si ale fakt macko, ktorý vôbec nerozumie svetu žien. Zalez do brloha a radšej sa k tejto téme nevyjadruj.
Pani Veronika, robíte perfektnú prácu a verím, že mnohým babám dvíhate sebavedomie a vraciate chuť do života.
Držím prsty a prajem len spokojné klientky :-)