Téma týždňa: Zdravé varenie, zdravá strava

Po sviatkoch plných dobrého, no ťažkého jedla by sme našu stravu mali odľahčiť a dopriať si diétnejšie, energeticky menej náročné jedlá. Okrem výberu správnych potravín by sme mali dbať aj na to, ako jedlo pripravíme.

Zdravé varenie nemusí byť len o jedlách, pripravovaných na vode a bez chuti. Existuje veľa spôsobov, ako uvariťsebe aj svojim blízkym chutné a zdravé jedlo bez toho, aby sa topilo v oleji alebo stratilo všetky živiny dlhým, zbytočným varením. Správne zvolená úprava stravy môže mať blahodárne účinky nielen na obvod nášho pásu, ale i na náš zdravotný stav.

Tento týždeň si preto povieme niečo o varení na pare, vo vode, o grilovaní či pripravovaní jedál bez oleja. Prinesieme vám súťaž o výrobky, s ktorými bude príprava zdravých jedál hračkou a zábavou. Nezabudneme ani na zdravé recepty a pravidlá zdravého stravovania. Máte sa na čo tešiť!
Kotika

stači menej oleja,viac zeleniny a ovocia, kvalitne maso a hned je to o niečom inom. Už je to cca pol roka, čo som sa dala na szravu stravu, kupila som si kvoli tomu aj špecialnu panvičku od kuliny a som vlemi spokojná