Sme šťastní aj napriek chorobe

Nevyliečiteľní optimisti zo Združenia pacientov so sclerosis multiplex Nádej nakrútili počas Svetového dňa SM na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave svoju verziu videoklipu známej pesničky Pahrella Williamsa Happy.

Nevyliečiteľní optimisti zo Združenia pacientov so sclerosis multiplex Nádej nakrútili počas Svetového dňa SM na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave svoju verziu videoklipu známej pesničky Pharella Williamsa Happy. Aj takýmto spôsobom chceli ukázať, že byť chorý neznamená žiť v ústraní či poddať sa chorobe.

Pesnička Happy Pharella Williamsa hovorí o tom, že byť šťastný je vnútorné nastavenie človeka. Ak chceš byť šťastný, rozdávať radosť druhým a prežívať dar života v sebe, rob to naplno a daj o tom vedieť aj ostatným. Rozdávať šťastie a ďakovať za to, čo máme, sa rozhodli aj pacienti so sclerosis multiplex, ktorí si už niekoľko rokov v Združení sclerosis multiplex Nádej hovoria s neskrývaným nadšením, že sú nevyliečiteľní optimisti.
Počas tohtoročného Dňa nádeje, (ktorý organizuje pacientská organizácia Združenie sclerosis multiplex Nádej), ktorý sa konal v máji na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí, pri príležitostio Svetového dňa sclerosis multiplex, sa uskutočnil aj happening inšpirovaný hitom Pharella Williamsa Happy. Na ulici bolo vidieť niekoľko desiatok pacientov s týmto chronickým ochorením, ale aj priateľov, rodinných príslušníkov a podporovateľov, ktorí sa zapojili do tancovania a nakrúcania videoklipu.

Cieľom podujatia bolo upozorniť na fakt, že na Slovensku je približne 8 tisíc pacientov s týmto ochorením, ktorí – pri adekvátnej liečbe a akceptácii okolia – môžu žiť relatívne kvalitný a šťastný život.

Výsledok nakrúcania si môžete pozrieť tu:

https://www.youtube.com/watch?v=Ebp_1FcNX0E