Lievance

Deň treba rozhodne začať raňajkami, prvé jedlo je najdôležitejšie. Poriadné raňajky ovplyvnia našu náladu na celý deň – podporujú nielen fyzické, ale i psychické zdravie a spoločné stolovanie má navyše význam aj pre súdržnosť rodiny. Určite stojí za to trochu si privstať a vpustiť do svojho života „kráľovské jedlo“ – raňajky.

Spomínate si na lievance alebo palacinky od babičky? Iste, príprava si vyžaduje čas, ale čo tak urobiť si ich v sobotu alebo v nedeľu ráno, keď máme času o trochu viac. Skúste náš osvedčený recept. Nič nestratíte, naopak rodinu príjemne prekvapíte.

Čo budeme potrebovať?

  • 1/2 šálky nízkotučného mlieka
  • 2 šálky syru - Cottage cheese
  • 4 vajcia
  • 1 a 1/4 šálky drobného ovocia
  • 2 a ½ šálky celozrnnej pšeničnej múky
  • 2 PL hladkej múky- podľa potreby a šťavnatosti ovocia
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL kypriacieho prášku
  • štipka soli
  • olej na vymastenie panvice
  • 1 ovocný jogurt, prípadne šľahačkovú smotanu

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme syr vyšľahaný s mliekom, rozmixované ovocie, citrónovú šťavu a múku, v ktorej sme rozmiešali kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, do ktorého nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto nanášame na vymastenú panvicu a pečieme z obidvoch strán. Lievance podávame natreté ovocným jogurtom alebo šľahačkou, povrch ozdobíme čerstvým ovocím.


Tip redakcie:

Prečítajte si prečo je pre rodinu dôležité nájsť si čas na spoločné jedlo.