Fenomén „brazílsky zadoček“ už dorazil aj na Slovensko

Okrem futbalu je Brazília preslávená aj niečím iným, aj keď rovnako okrúhlym a pevným ako je futbalová lopta - ženským pozadím. V Sao Paule sa volí každý rok majiteľka najkrajšieho zadočku. Ideálom však nie je ako v Európe nežný „strúčik cesnaku“, ale poriadna sexy zadnica.

Kým v Európe je ideálny rozmer cez zadok 90 centimetrov, aktuálne najkrajšie pozadie dvadsaťšesťročnej Brazílčanky Rosangela Fraga sa pýši obvodom 100 centimetrov a predchádzajúca miss Daia Macedo mala boky ešte o 7 centimetrov širšie.

V posledných rokoch je na Slovensku symbolom krásy štíhla, priam atletická postava. Ženy túžia mať plné prsia a nežné, pevné a hlavne malé zadočky. Za takou ženou by sa páni v Južnej Amerike či Afrike len ťažko obzreli. Pre nich je bohyňou dáma s veľkými prsiami, ultra štíhlym pásom a výrazným okrúhlym pozadím. „Čoraz častejšie klopú na dvere našej kliniky dámy, ktoré túžia mať pozadie rovnako sexy okrúhle, ako majú mulatky v klipoch amerických raperov. Samozrejme odstraňovanie tuku a zmenšovanie pozadia je stále žiadanejší zákrok, ale presne opačná požiadavka, na jeho zväčšenie, už nie je ničím výnimočným,“ hovorí známa dermatologička MUDr. Alexandra Novotná, PhD.


Prečítajte si tiež:

Nenáročné cviky pre dokonalý zadoček

Čo si nechávame upravovať najčastejšie? Prsia, pery, zadok?

Ako vyformovať postavu, keď zmena životného štýlu nestačí?


Máte ideálny zadoček?

Podľa štúdií liverpoolskej univerzity, mužov priťahujú ženy, na ktorých je na prvý pohľad vidieť, že sú plodné. Za najplodnejšie sú považované tie, ktoré po vydelení obvodu pása obvodom bokov majú hodnotu od 0,66 do 0,7.

Rovnako ako takmer čokoľvek na ľudskom tele, je možné aj zadoček rôzne formovať, zväčšovať, či zmenšovať. Je niekoľko spôsobov, ako na to.

  1. Transfer tuku

Malý a plochý zadoček je možné si nechať „nafúknuť" pomocou vlastného tuku. „Táto metóda je vhodná skôr na formovanie pozadia, než na zväčšenie, pretože takmer polovica dodaného tuku sa môže časom vstrebať,“ vysvetľuje doktorka Novotná. Lekári pri tomto zákroku vedia klientke pridať okolo 400 mililitrov tuku, ktorý vopred odstránia z inej časti tela. Najčastejšie z oblasti brucha alebo pásu.

  1. Liposukcia

Podľa doktorky Novotnej je pri formovaní postavy práve liposukcia tým najčastejším plastickým zákrokom. „Liposukciou sa dajú veľmi pekne vytvarovať príliš veľké, alebo neforemné zadné partie. Metóda má svoje hranice a obmedzenia, ale skúsený plastický chirurg dokáže možnosti dobre posúdiť a veľmi často aj účinne zasiahnuť," hovorí Novotná.

  1. Modelácia

Inou možnosťou, ako si nechať vylepšiť svoje pozadie, je úprava pomocou skalpela. Lekár môže žene, ktorá napríklad výrazne schudla v oblasti zadku, chirurgicky odstrániť napríklad ovisnutú časť kože, čím možno dosiahnuť určité spevnenie a zároveň tvar korigovať buď vlastným tukom, či silikónovým implantátom. Ide o kombinovaný zákrok a lekár rozhodne, či bude použitý tuk, implantát, alebo sa bude tuk odsávať.

  1. Augmentácia

Ak naozaj túžite po zadku krásnych Brazílčaniek, potom najistejšou technikou je zväčšenie, teda augmentácia špeciálnymi implantátmi. Vyzerajú podobne ako prsné a tiež majú rôzne veľkosti. Lekár pri operácii umiestni silikónové výplne medzi veľký a stredný sedací sval. Podľa MUDr. Novotnej je však toto najviac neprirodzená operácia. „Na silikónových implantátoch sa sedieť nedá. Hrozí, že sa implantát posunie a tvar zadku sa deformuje," varuje. Skúsený plastický chirurg vie presne, kde silikóny môže a kde nemôže umiestniť. Rozhodne sa vyvarujte šarlatánov a neoverených ambulancií.

O veľkosti vášho pozadia rozhoduje v prvom rade veľkosť panvovej kosti s priľahlými bedrovými kĺbmi, čo je každej z nás dané geneticky. S tým sa jednoducho musíme zmieriť. Avšak nech už máte zadoček malý, či veľký, každý vyzerá lepšie, keď je pevný a drží tvar. Na jeho spevnenie stačí odhodlanie pravidelne zadné partie formovať špeciálnymi cvikmi, ktoré môžete robiť doma či vo fitku. Na posilnenie sedacích svalov sú vhodné aj ďalšie športy, napríklad jazda na kolieskových korčuliach, beh, či v zime bežky.

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.