Top rady, ako mať krásne vlasy aj pod čiapkou

Ako vplývajú čiapky na vlasy? Je pravda, že vlasy pod nimi trpia? Poznáme odpovede na všetky otázky ohľadne vlasov a nosenia čiapky. Poradíme vám, ako sa o vlasy v zime najlepšie postaráte a nezabudneme ani na najlepšie účesy vhodné pod čiapky.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Starostlivosť o korunu krásy v zime nie je vôbec jednoduchá a vyžaduje dodržiavať isté pravidlá.

Milované aj nenávidené - čiapky

Zimné pokrývky hlavy nie sú len módnou záležitosťou, ale chránia aj naše zdravie. Chodiť po vonku s nezakrytou hlavou v mínusových teplotách nie je práve najlepšie. A nemyslíme tým len to, že prechladneme. Čiapka totiž chráni pred mrazom aj naše vlasy. Čiže, ak chcete mať krásne vlasy aj v zime, rozhodne v mrazoch noste čiapku.

Čiapku majte na hlave vždy len vonku. Hoci etiketa dámam povoľuje, aby si nechali čiapku, aj keď vstúpia dovnútra, nedovoľte, aby sa vám hlava spotila. Tak, ako vašim vlasom neprospieva mráz, neprospieva im ani prílišné teplo, a preto si čiapku radšej vo vnútri zložte z hlavy. Že vás najviac trápi pokazený účes pod čiapkou?  Máme riešenie.


Prečítajte si tiež:

Zázračný kokosový olej na vlasy

Krásne vlasy aj pod čiapkou

Jedno je pravda – mať krásny účes pod čiapkou je skutočne zložité. V zime ale rovno zabudnite na kulmy a žehličky. Čiapka vám účes aj tak pokazí, no a navyše, v mrazivom období, je lepšie obmedziť akúkoľvek tepelnú úpravu vlasov vrátane fénovania.

Pod čiapku je skvelé si vlasy zapliesť do vrkoča alebo si urobiť jednoduchý drdol. Takýto účes je nielen trendy, ale aj praktický, pretože i keď si dáte z hlavy čiapku dolu, budete vyzerať skvele a upravene.

Ak preferujete rozpustené vlasy alebo máte krátky účes, noste pri sebe vždy menší hrebeň. Na toalete si pred zrkadlom ľahko vyčarujete bohatú hrivu. Rozdeľte si v hornej časti hlavy vlasy na sekcie, ich spodok natupírujte a potom jemne prečešte, aby ste nevyzerali strapato. Vlasom tak dodáte objem.

Starostlivosť o vlasy

V zimnom období netreba zabúdať ani na starostlivosť o namáhané vlasy. Rozhodne nevynechajte používanie balzamov na vlasy a vyhnite sa melírovaniu. Ak potrebujete predsa len použiť kulmu alebo žehličku na vlasy, na trhu sú dostupné kozmetické prostriedky, ktoré chránia vaše vlasy pred tepelnou úpravou. Stačí si ich naniesť na suché vlasy tesne pred kulmovaním alebo žehlením.

Po zime si rozhodne nechajte podstrihnúť namáhané končeky vlasov. Neustále striedanie zimy a suchého tepla, ale aj hrubé materiály nášho oblečenia, im totiž rozhodne dajú zabrať. 


Prečítajte si aj tento článok:

Zázračný kokosový olej na vlasy