Najlepšie tipy a triky pre riedke vlasy

Trápia vás riedke vlasy? Chceli by ste, aby váš účes vyzeral bohatšie, no neviete, ako na to? Boli by ste radi, keby vaše vlasy prirodzene zhustli? Ak sa zapodievate týmito otázkami, ste na správnom mieste. Zozbierali sme pre vás tie najlepšie rady pre riedke vlasy.
Zdroj foto: Shutterstock.com

Ak máte riedke vlasy odmalička, zrejme ste ich po niekom zdedili. Prirodzene hustú hrivu možno nikdy mať nebudete, no krásne, zdravé  a bohato pôsobiace vlasy môžete mať aj vy. Stačí dodržiavať niekoľko základných pravidiel pri ich starostlivosti a vedieť, aké účesy riedkym vlasom pristanú.

1. Zistite príčinu

Ak máte problematické vlasy, oplatí sa, aby ste zašli za lekárom. Riedke vlasy nemusia byť vždy len genetická záležitosť. Veľa ľudí stráca vlasy vplyvom hormónov, alebo iných ochorení, ako ochorenia kože vo vlasovej časti hlavy, ale napríklad aj pre vysoký krvný tlak, depresiu, artritídu, či choroby srdca.

2. Používajte vhodné prípravky

Je potrebné používať správnu kozmetiku na ošetrenie vlasov a vlasovej pokožky. Prejdite na prírodné vlasové prípravky, keďže mnoho tých chemických podporuje vypadávanie vlasov. Vyhnite sa výrobkom s obsahom sulfátov a alkoholu, dbajte na to, aby kondicionér neobsahoval silikón.

3. Češte si vlasy správne

Vymeňte hrebeň či kefu na vlasy a používajte kadernícky teezer. Vlasy ním rozčešete oveľa šetrnejšie. Nikdy nečešte vlasy mokré ani vlhké!


Prečítajte si tiež:

Zázračný kokosový olej na vlasy

Správnou stravou ku krásnym vlasom

Prečo vlasy padajú?


4. Teplo vlasom škodí

Nepoužívate fén a vlasy nechajte vysušiť radšej voľne. Rovnako vylúčte žehličky na vlasy či kulmy. Ak chcete mať vlasy kučeravé alebo vlnité, použite na takmer suché vlasy natáčky. Na webe nájdete množstvo inšpirácií, ako si vytvarovať účes aj bez horúceho železa či vzduchu. Ak je nevyhnutné, aby ste použili fén, zadovážte si taký, na ktorom sa dá regulovať teplota na nižší stupeň.

5. Pozor na nevhodné účesy

Vyhnite sa typickým afroúčesom. Nebude to vyzerať dobre a navyše, vlasy sa takýmito účesmi len oslabujú. Zabudnite tiež na megadlhé vlasy a radšej uprednostnite kratšie dĺžky. Holé miesta na hlave opticky prekryjete, ak budete mať vlasy svetlejšie. Do tmavých vlasov sa určite nepúšťajte, blond je tá správna farba pre redšie vlasy.  Nepoužívajte vlasové náhrady vo forme klipov. Sú ťažké a len oslabia vaše vlastné vlasy.

6. Doprajte si masáž pri každom umytí

Jemným masírovaním vlasovej pokožky môžete stimulovať rast vlasov. Pokožka sa pri masáži prekrvuje, čo pozitívne vplýva na vlasové folikuly. Ideálne na takúto masáž sú kokosový alebo mandľový olej, môžete si urobiť aj masku na vlasy zo žĺtka, pomáha aj olej z horčičných semienok. Pohyby prstov by mali byť jemné, nemali by ste nimi šúchať vlasy, ale skôr stláčať pokožku vlasov.

7. Zmeňte svoj životný štýl

Vlasy veľakrát odrážajú to, ako žijeme. Skúste sa vyhýbať stresom, doprajte si viac spánku, pravidelne cvičte a zmeňte aj stravu. Na rast vlasov veľmi pozitívne vplývajú proteíny, preto si ich doprajte. Ideálne vo forme rýb, kuracieho mäsa, strukovín ako cícera, fazule, výborné sú aj tofu a mliečne výrobky. Do svojho jedálnička zaraďte aj omega 3 mastné kyseliny, ktoré sú bohato obsiahnuté v losose, sardinkách, avokáde alebo vo vlašských orechoch.

Výborne na rast vlasov, zdravú pokožku a pevné nechty pôsobí aj biotín. Je to B vitamín získaný zo zvieracích produktov. Biotín je možné dostať v lekárni, alebo si ho doplňte vhodnou stravou, ako **pečeňou a mäsom, ale aj orechmi či listovou zeleninou. **

Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.

Radka769

Mne veľmi pomohlo vlasové rastové sérum. Už po niekoľkých týždňoch používania sa mi začali zahusťovať vlasy :-) Všetkým, ktorí trpia tak ako ja by som to odporučila vyskúšať.

Deny_008

Je pravda, že séra sú super, ale mne sa nechce toľko čakať na výsledok :D Moje páperie na hlave si zdokonaľujem zahusťovačom vlasov Toppik. Nefarbí pokožku a dobre drží. Pre lenivých ľudí ako ja, je to ideálne :D

Tinus55

Ja mám našťastie po tatovi krásne husté vlasy :) ale môj manžel pred pol rokom rapídne preriedil vlasy až sme sa zľakli a začali skúšať všetky možné babské recepty s 0% úspechom. Po odporučení známej sa dal na prípravok výlučne pre mužov z folixilpromuze.cz a ten po mesiaci zabral celkom viditeľne...