Ako dokonale vyhladiť vrásky?

Ako sa hovorí, jediná spravodlivosť na svete je starnutie. Starne každý z nás a nikto sa tomu nevyhne. A ruku na srdce dámy, reči o tom, že s vekom múdrieme a naberáme viac životných skúseností, nám pri pohľade do zrkadla, v ktorom s pribúdajúcimi rokmi vidíme stále viac vrások, nijako nepomôžu.
### Prečo sa nám robia vrásky?

Rokmi nám v koži ubúda kolagén a elastín a pleť sa tak stáva jemnou, tenkou a v kombinácii s mimickými zlozvykmi sa na nej oveľa ľahšie tvoria vrásky. Najčastejšie sú to dynamické vrásky medzi obočím, okolo očí, na čele alebo tzv. nosovoústne vrásky. A aby toho nebolo málo, nepriateľkou sa stáva aj gravitácia. Slabá koža ovísa a objem podkožného tkaniva a tuku sa presúva z hornej časti tváre dole, k sánkam a krku. Ovísajúce očné viečka tvoria vačky pod očami, zvýrazňujú sa hlboké ryhy smerujúce od nosa k ústnym kútikom, klesajú kútiky úst a tiež sa okolo nich tvoria vrásky.

Vedci v službách krásy

Našťastie v boji s prejavmi starnutia nie sme samé. Pomáhajú nám vedci a dermatológovia, ktorí neustále vyvíjajú stále kvalitnejšie spôsoby, ako vyhladiť našu pleť a oklamať čas. „Neustále sledujeme svetové trendy, zúčastňujeme sa na prestížnych svetových kongresoch a novinky našim klientkám, ale aj klientom, prinášam hneď, ako sú dostupné na trhu. Dovolím si povedať, že naša klinika je na Slovensku lídrom v estetickej dermatológii a na špičkovú starostlivosť ktorú poskytujeme, sme právom hrdí,“ hovorí dermatologička MUDr. Alexandra Novotná, PhD..


Prečítajte si tiež:

Sú vrásky prirodzené?

VIDEO: Najčastejšie chyby v líčení

5 anti-age tipov pre vašu pleť


Len odborník vie, ktorá metóda je pre vás najvhodnejšia

Dôležitá je predovšetkým znalosť dermatológa, aby vedel odporučiť najvhodnejšiu metódu a zároveň ju aj správne aplikoval. „Medzi najpopulárnejšie a najžiadanejšie zákroky v korektívnej dermatológii, ktoré používame na odstránenie vrások, patrí aplikácia kožných implantátov,“ vysvetľuje doktorka Novotná. Pomocou tenučkej ihly sa do vrások, najčastejšie v oblasti od nosa smerom k ústam, nad hornou perou, pod spodnou perou, v oblasti poklesnutých ústnych kútikov a v oblasti medzi obočím, aplikuje látka gélovitej konzistencie – kyselina hyalurónová.

Jednotkou sú výplňové materiály

Podľa dĺžky trvania efektu rozoznávame vstrebateľné a nevstrebatelné implantáty. Dĺžka efektu po aplikácii vstrebateľných implantátov je niekoľko mesiacov až jeden rok. „Podľa mojich skúseností nie sú výnimkou ani klienti, u ktorých efekt pretrváva niekoľko rokov, pričom dochádza k stimulácii fibroblastov, novotvorbe kolagénu a trvalému efektu. Najčastejšie používame kyselinu hyalurónovú, ktorá vypĺňa nielen chýbajúci objem, ale zároveň viaže vodu a má hydratačný efekt, hovorí MUDr. Novotná. Kyselina hyaluronová je neživočíšneho pôvodu vyrobená biosynteticky. Jej aplikácia je bezpečná a keďže je to látka telu vlastná, nie je potrebné robiť testy na alergiu. Farmaceutické laboratóriá, ktoré ju vyrábajú, používajú špeciálne technológie, ktoré predlžujú vyhladzovací efekt.

Kožnými implantátmi možno vyplňovať vrásky hlbšie i jemnejšie, ale aj tie celkom povrchové. Veľmi efektívna je aplikácia do vrások okolo úst, ktoré sa často objavujú u fajčiarok a ľudí s výraznou mimikou v tejto oblasti. Na dosiahnutie dlhodobého efektu sa používajú nevstrebateľné implantáty. Tieto sú vhodné na korekciu defektov alebo atrofií. _„Veľmi sa nám osvedčilo kombinovanie rôznych typov zákrokov,“_vysvetľuje doktorka Novotná.

Mezoterapia – kokteil zdravia a krásy

Na oživenie unavenej pleti, ktorá je sivá, akoby bez života a ktorej chýba voda, je vynikajúcou metódou **mezoterapia.** Mnohé ženy trpia hlavne po 35. roku pocitom presušenej, povädnutej, akoby unavenej pleti, ktorá má šedivý nádych. Starostlivosť v podobe krémov, masáží a použitím rôznych soft laserov nie je dostačujúca. Mezoterapia je výrazne efektívnejšia alternatíva, ktorá **lieči, regeneruje a hydratuje pokožku.** _„Do hornej **vrstvy pokožky aplikujeme špeciálnou striekačkou doslova výživný kokteil**, ktorý obsahuje kyselinu hyaluronovú a vitamíny - napr. retinol, tyamín, riboflavín, nikotínamid dexpantenol, pyridoxín, C vitamín, E vitamín, D vitamín a iné látky slúžiace na biorevitalizáciu pokožky,“_ hovorí o obľúbenom zákroku doktorka Novotná.

Tým, že je látka aplikovaná špeciálnou striekačkou s ovládaním dávkovania, je zabezpečený jej prestup do konkrétnych štruktúr kože. Pôsobením kokteilu zdravia a krásy dochádza k strate pocitu povädnutej, ochabnutej a šedivej kože, ktoré sú najčastejšie spôsobené nedostatočným prekrvením v strednej vrstve kože, vplyvom znečistenia z okolia, fajčenia, alebo hormonálnych porúch. Dochádza tiež k zlepšeniu tonusu a elasticity kože. „Napriek tomu, že klientka hneď po zákroku pociťuje efekt, odporúčam zákrok opakovať trikrát po sebe v mesačných intervaloch, a potom pre udržiavanie raz alebo dvakrát ročne. Efekt je naozaj vynikajúci,“ pripomína doktorka Novotná.


Buďte informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.

Sisana

čo nejaky masažny pristroj na tvar? alebo nejaky jemny čistič, ktory zaroven funguje aj ako masažny pristroj?

Vierunka

No ja mám skúsenosti s jednou kozmetikou Annemarie borlind konkretne rada naturoyale system biolifting..och..nikdy som nemala lepšiu kozmetiku.A to som len došla po známej krém a serum lebo jej to až tak nevonalo a par vzorie k tomu a neskutočná zmena..fakt je to že biolifting a nikdy nebola pleť taká vyživená a akoby napnutá ale hydratovaná..no báseň.Teraz sa chystám na LL regeneration radu od nich..je to podobné len lacnejšie..a neskutočne nádherne to vonia.Ešte viem o jednom vyrobku od nich..ale to je podznačka DADO SENS a ich Ektoín..to je v podstate naj čo je na regeneraciu zrelej pleti.Len tiež je to drahe...ako všetko v tejto dobe :/ članok o ektoine je na bioskin.sk v blogu bioskin...tam som sa o tom dozvedela